Societat

Besalú tindrà aquest any una sala de vetlles, reclamada des de fa temps

El nou equipament, que construirà i gestionarà Mémora, evitarà que els besaluencs hagin de desplaçar-se als tanatoris de Banyoles i Olot

L'Ajuntament de Besalú i Mémora han tancat un acord pel qual l'empresa de serveis funeraris obrirà una sala de vetlles en aquest municipi. Les futures instal·lacions es condicionaran en una nau ja existent de la zona industrial i, si es compleixen les previsions, entraran en servei abans de final d'any. En l'actualitat, els besaluencs fan servir els tanatoris d'Olot i, sobretot, de Banyoles. El fet d'haver-se de traslladar familiars i amics quan es produeix una defunció ha estat motiu de queixes des de fa molt de temps i per això el consistori va iniciar converses amb Mémora per mirar de trobar-hi una solució, va explicar ahir l'alcalde, Lluís Guinó.

Proposta alternativa

La nau on se situarà la sala de vetlles de Besalú, que condicionarà la mateixa empresa que donarà el servei, està situada a la zona industrial de la sortida del poble en direcció a Olot. Tindrà dues sales, un vestíbul, unes oficines i lavabos, a més de l'espai de treball dels tècnics. L'aprofitament d'una nau ja existent ha estat una alternativa a una proposta de l'Ajuntament que s'ha descartat per motius econòmics. Inicialment es pensava construir un edifici de nova planta en uns terrenys municipals, situats en una zona d'equipaments. El consistori fins i tot havia redactat, l'any 2008, un projecte consistent en un edifici d'un sol nivell i equipat amb els espais indispensables. El pressupost era, sis anys enrere, de 100.000 euros.

Sense la consulta

L'any passat l'Ajuntament va anunciar que faria una enquesta per esbrinar si els veïns estarien d'acord que s'obrís una sala de vetlles. La consulta no es va arribar a fer, però es va continuar amb la idea de fer l'equipament. “No calia l'enquesta; era clar que la sala és necessària, ja que la gent ens la reclamava des de feia molts anys”, va aclarir l'alcalde.

LA XIFRA

35
defuncions,
com a molt, es produeixen anualment al municipi de Besalú.

Un servei que costa que sigui rendible

A Besalú, amb una població de prop de 2.500 habitants, moren com a molt 35 persones cada any, una xifra insuficient perquè un servei funerari exclusiu per al municipi sigui rendible des del punt de vista econòmic, segons els càlculs que l'Ajuntament feia l'any passat. Per aquesta raó es va descartar la construcció d'un edifici de nova planta i s'ha optat perquè Mémora faci servir una nau ja existent en règim de lloguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona