Osona/Ripollès

“Digui’m l’adreça, si us plau?”

Centelles lliura a 158 famílies que viuen a pagès o en urbanitzacions un imant amb les coordenades dels seus domicilis per si han de trucar a urgències.

A les famílies que viuen a pagès o en urbanitzacions aïllades sovint se’ls planteja un problema quan truquen als serveis d’emergències i, si els han d’enviar una ambulància, els pregunten: “Digui’m l’adreça, si us plau?”. Quina és l’adreça d’una casa de pagès? Per resoldre aquest problema l’Ajuntament de Centelles ha fixat les coordenades de 158 habitatges disseminats i ha lliurat un imant de nevera a cada família amb les dades. En concret, de 68 cases de pagès, 12 del Puigsagordi i 78 de la urbanització Sant Pau.
Als imants, personalitzats per a cada casa, hi figura un número. Amb aquest número els municipals, a partir de la seva pròpia base de dades, poden conèixer la ubicació exacta de la casa. Les persones que hi viuen, a més de l’imant, també disposen d’un paper amb les coordenades.

D’aquesta manera, segons explica l’alcalde, Miquel Arisa, del PSC, es pretén facilitar les gestions en cas d’urgència. “Si truquen als municipals –explica Arisa– només dient el número de l’imant ja sabran quina casa és i podran activar el 112, el 061 o el servei que convingui”. Si en comptes de trucar als municipals els veïns s’adrecen directament als serveis d’emergència, disposaran del paper amb l’anotació exacta de les coordenades per poder-les facilitar a l’interlocutor i identificar amb precisió la ubicació exacta de l’immoble on s’han d’adreçar.

“És una mesura que pot donar molta més agilitat a l’hora de fer determinats tràmits a les persones que viuen soles i, si truquen als municipals, podem gestionar-los les emergències el més ràpid possible”, resumeix Arisa. La feina, diu, ha anat a càrrec de l’Ajuntament, que ara ha fet el repartiment de la documentació, i el cost ha pujat a uns 300 euros, bàsicament imputable a l’edició dels imants. “A vegades amb molt poca inversió pots donar un servei molt valuós”, conclou.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona

Darrera fase per retirar els bloc de formigó de l’antiga Bosser

SABADELL
ADMINISTRACIONS

La ciutadania podrà fiscalitzar per primer cop la feina del govern de Pineda

PINEDA DE MAR
societat

Absolt l’acusat que s’enfrontava a 6 anys de presó per violar una dona

Olot
tradicions

600 anys de gegants al Museu Etnològic

Barcelona
PALAFRUGELL

Creen una comissió tècnica per redactar l’ordenança d’estalvi d’aigua

PALAFRUGELL
ensenyament

Tots els aspirants a mestre hauran de superar les Proves d’Aptitud Personal per passar a segon

barcelona

Vaga a Farré Logistics per l’acomiadament del delegat sindical

caldes de malavella