Societat

Prop de 300 persones es manifesten a Salou contra el model de BCN World

La plataforma contrària al macrocomplex d'oci i joc anuncia més accions durant la tramitació urbanística

La protesta d'ahir, marcada per la pluja

La primera convocatòria de la plataforma Aturem BCN World en contra del macrocomplex d'oci i joc que l'empresa Veremonte vol construir entre Vila-seca i Salou va tancar-se ahir amb la sensació d'haver anat a mig gas. La manifestació, convocada al vespre al centre de Salou, va aconseguir atreure tan sols unes 300 persones, tot i que els organitzadors es mostraven satisfets pel fet d'haver aconseguir donar visibilitat a l'oposició al projecte. “Aquí som aquells contraris que CiU i el PSC diuen que no existeixen”, va assegurar el portaveu de la plataforma, Joan Pons, en l'acabament de la protesta, a la plaça de la Pau.

La pluja (que va obligar a endarrerir mitja hora la sortida de la marxa i va acompanyar els participants durant la meitat del recorregut) i la competència de la mobilització a Barcelona per Can Vies van fer perdre pistonada a la convocatòria, segons reconeixen els organitzadors, un cop ja dissolta la concentració. Per Aturem BCN World, però, el pas d'ahir és l'inici de la seva activitat un cop el Parlament ja va aprovar dijous passat la llei que adapta el marc legal per la instal·lació del complex. “Seguirem de molt a prop tot el procés de concreció del pla director urbanístic de BCN World. Aquí Veremonte ens trobarà continuant donant batalla”, va avançar el portaveu de la plataforma.

Suports al territori

Entre els participants en la manifestació, ahir Aturem BCN World va tenir el suport de més de 50 entitats, entre les quals hi havia partits com la CUP (els diputats David Fernàndez i Quim Arrufat hi van ser presents), ICV (amb la participació de la regidora a Tarragona, Arga Sentís), les joventuts d'ERC i també el sindicat CGT, entre d'altres.

Entitats més allunyades del Camp de Tarragona també es van afegir a la convocatòria, com Jóvens de les Terres de l'Ebre. “Estem en contra del model especulatiu i laboral que representa per al territori, però també per com ens pot afectar directament per les aportacions d'aigua del riu Ebre que es fan al Camp”, va explicar Júlia Urgell, membre de l'entitat.

La lectura del manifest final va anar a càrrec de l'arquitecta i exregidora de Ciutat Vella (Barcelona) per les files del PSC, Itzíar González, i que ara està desvinculada de la formació. “És una llàstima que projectes com BCN World continuïn apostant per un model de desfer el territori que ja caduca”, va assegurar l'arquitecta.

LES FRASES

Èticament, estem en contra d'aquest model de turisme i dels seus impactes socials, que seran molt alts
Joan Pons
Portaveu de la plataforma Aturem BCN World
És una llàstima que BCN World encara continuï apostant per un model que ja està caducant
Itzíar González
arquitecta i lectora del manifest final

Dos mons oposats

La decisió d'Aturem BCN World d'emprendre la seva primera protesta a Salou va deixar algunes estampes curioses, tant pel contrast entre la protesta i els turistes que s'ho miraven, perplexos, com també amb els locals, ja que la majoria de participants eren vinguts de fora de la ciutat. “Crec que hi ha una majoria en contra, però la gent no es mou de casa per defensar-ho”, va lamentar Àngels Alasà, vinguda de Reus en representació de Procés Constituent. Manel Roldán, que venia de Torredembarra, va denunciar que els polítics que han permès el complex “estiguin lligats als interessos econòmics i dels banquers”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona