Societat

El ple l'Ajuntament de Barcelona demana la retirada del nom de la ciutat a BCN World

Tots els grups municipals donen suport a la declaració impulsada per ICV-EUiA perquè el projecte de joc i oci deixi de portar el nom o les sigles de la capital catalana

Trias recorda que el nom no es pot fer servir sense permís perquè està registrat

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest divendres per unanimitat una declaració institucional en la que demana a la Generalitat i als promotors de BCN World que no utilitzin el nom de la capital catalana o les sigles BCN per denominar aquest macroprojecte d'oci i joc. Està previst que el complex hoteler i lúdic promogut per la promotora d'inversions Veremonte es comenci a construir aquest any en terrenys situats entre Vila-seca i Salou i s'inauguri a final de 2016.

“El consell plenari de l'Ajuntament de Barcelona demana al govern català i als promotors del complex hoteler, de lleure i joc anomenat BCN World que no utilitzin els noms de Barcelona o BCN per aquest projecte”. Aquesta ha estat la declaració institucional que ha aprovat aquest divendres el consistori de la capital catalana. El promotor del text ha estat el president del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, i tots els grups municipals li han donat suport.

En declaracions als mitjans, Gomà ha mostrat la seva satisfacció per la unanimitat aconseguida per demanar que aquest projecte d'oci i joc deixi de portar el nom de Barcelona. A més, ha avançat que demanara a l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, que sigui “molt exigent” en aquest sentit. L'ecosocialista ha recordat que el seu grup ha rebutjat sempre el projecte BCN World que, en canvi, sí que compta amb el suport de CiU i PSC.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Trias ha titllat d'“absolutament ridícul que algú vulgui posar el nom de Barcelona en una cosa que no està a la província de Barcelona i que a més no hi estan d'acord les forces polítiques de l'àrea de Tarragona.”

“Si ens ho demanen, nosaltres en bé del país estem disposats a actuar com a capital” i cedir el nom, ha subratllat. No obstant això, ha volgut deixar clar que els impulsors del projecte “no poden fer servir el nom si no ens ho demanen, perquè el tenim registrat. Barcelona World no el poden utilitzar, podrien arribar a utilitzar BCN World, però crec sincerament que aquesta imatge d'una Barcelona depredadora no és bona”.

En la mateixa línia, la tinent d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens, ha argumentat el suport de CiU a la petició pel fet que els promotors no han demanat a l'Ajuntament de Barcelona la cessió del nom i tampoc ho han fet des de les comarques tarragonines. “Primer ha de voler-ho el territori i demanar-ho”, ha indicat. Amb tot, Recasens no ha tancat la porta a estudiar si és possible que s'utilitzi el nom de Barcelona en aquest complex.

El consistori barceloní se suma així a les veus crítiques del territori que no veien bé incloure el nom de Barcelona a un projecte que es desenvoluparà a Vila-seca i a Salou, al Tarragonès. A les comarques tarragonines, el nom també ha estat objecte de polèmica des de l'anunci del projecte, i s'han aixecat diverses veus que demanen que el complex estigui ben associat a les marques Costa Daurada i Tarragona.

Un dels més crítics ha estat l'alcalde de la capital, Josep Fèlix Ballesteros, el qual ha arribat a exigir el dret del territori a ser consultat sobre la nomenclatura. El PP, que també s'hi oposa frontalment, ha reclamat “compensacions” per les marques del territori si finalment s'acaba imposant el nom de BCN World.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA