Societat

Desarticulat un grup que distribuïa heroïna des de Bellvei i l'Arboç

Un operatiu de la policia espanyola acaba amb 26 detinguts i el decomís de més d'una vintena de quilos de droga

El grup forma part d'una xarxa que operava des de Catalunya, Aragó i Madrid

La Policía Nacional espanyola ha desarticulat un grup que distribuïa heroïna des de Bellvei i l'Arboç, a on tenien un autèntic “fortí”, segons fonts policials. Els 26 detinguts en l'operació formen part d'una xarxa de narcotraficants que també operava des de l'Aragó i des de Madrid. La investigació, que ha tingut tres fases, ha permès intervenir 17 quilos d'heroïna, tres quilos de cocaïna, diverses balances de precisió i estris destinats a la manipulació de la droga, a més de diners en efectiu.

La primera fase de la recerca va començar el juliol del 2013, quan els agents van tenir coneixement que una persona resident a Saragossa es dedicava a la distribució d'estupefaents. Les indagacions van permetre posar al descobert una xarxa de narcotraficants distribuïen la droga en diverses localitats d'Aragó, Madrid i Catalunya. Aquesta primera fase es va cloure amb la detenció d'onze membres de l'organització i tres registres domiciliaris en què es van intervenir més de 3.000 grams de cocaïna, 1.700 grams de marihuana, diverses balances de previsió, un vehicle i diverses instruments per a la manipulació, distribució i venda d'estupefaents, a més de 3.030 euros en efectiu.

Més tard, la policia espanyola va identificar una nova branca de distribuïdors a Bellvei i l'Arboç. En el cas d'aquesta darrera localitat del Baix Penedès, hi tenien un “autèntic fortí” format per nombroses persones que feien tasques de vigilància per detectar la presència d'efectius policials a la zona.

Al desembre, els agents van detectar l'arribada d'un vehicle amb matrícula holandesa que portava una important quantitat de droga i van detenir cinc membres més de l'organització, entre els quals el màxim responsable, que va intentar fugir sense èxit. A més, es van confiscar set quilos d'heroïna, dos vehicles i més de 13.500 euros en efectiu.

Finalment, el grup tenia previst enviar aquest mes d'abril una nova partida de droga des d'Holanda. De manera simultània, es van fer sis registres domiciliaris al Vendrell, a Roda de Barà i a l'Arboç. En total, es van detenir nou persones més i es van intervenir 10 quilos d'heroïna i nombrosos efectes relacionats amb el narcotràfic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Territori ordena a La Ballena Alegre retirar 89 bungalows i enderrocar 4 piscines

sant Pere pescador

L’AMB obre la barrera de sorra perquè l’aigua fecal surti al mar

Castelldefels
Societat

Es registren 670 situacions relacionades amb LGTBI-fòbia l’any 2023

Barcelona

Maria Cinta Blanch és la nova gerent per “refundar” l’empresa de residus

TERRASSA
transports

En servei la nova parada de Glòries a les línies T4, T5 i T6 de tramvia

barcelona
SERVEIS

Nou pas de vianants accessible entre el passeig Verdaguer i l’estació d’Igualada

IGUALADA
societat

Territori obre el procés per expropiar els primers 5 pisos buits de grans tenidors

barcelona
SOCIETAT

Pescadors de Vilanova i la Geltrú i Llançà, medalles de la pesca catalana 2024

VILANOVA I LA GELTRÚ
serveis

Ferrocarrils posarà noves tanques entre Bellaterra i la UAB perquè els animals no creuin la via

BELLATERRA