Societat

Infern al Vendrell

Quatre germans menors d'edat perden la vida en un incendi al pis on vivien

S'investiguen les causes d'un foc que va calcinar el pis completament

L'Ajuntament decreta dos dies de dol oficial al municipi

  • .
  • Video: Imatges de l'incendi d'un pis al Vendrell
El pis ha quedat calcinat i això dificultarà saber l'origen del foc

Tràgica nit, la de dimarts, al barri dels Pisos Planas del Vendrell, per la mort de quatre germans menors d'edat a causa d'un incendi al pis on vivien, al número quatre del carrer del Mig. Ayouh, de 12 anys, Thami, de 8, Mohammad, de 5, i Osama, de 3, perdien la vida pocs minuts després de les 23.39 h, hora en què es va donar l'avís als bombers de l'incendi. El seu germà gran, de 18 anys, i un cosí seu salvaven la vida saltant al balcó del pis veí i el seu pare, ingressat a la Vall d'Hebron amb cremades greus però estable, estava cridant auxili des de la porta quan van arribar, sis minuts més tard, els bombers al lloc del fets i van poder rescatar en vida la mare i una altra filla de dos anys que estava amb ella, ara ingressades també a la Vall d'Hebron amb cremades lleus.

Oficialment es desconeixen encara les causes de l'incendi i ahir, des del mateix lloc dels fets, el cap d'emergències del cos de Bombers de la regió de Tarragona, Bienvenido Aguado, augurava que serà una tasca difícil per l'estat de calcinació en què ha quedat el pis. “Era un pis petit i amb molta càrrega de combustible”, explicava Aguado. A l'espera de determinar l'origen i les causes exactes, s'especula amb la possibilitat d'un foc latent a l'interior de l'habitatge que podria haver agafat virulència per una entrada forta d'oxigen en obrir-se la porta del balcó. Sense confirmació oficial, però, el cert és que la violència del foc es va fer evident des de tot el carrer, ja que les flames vives sortien pel balcó amb tanta força que van dificultar, en un primer moment, l'accés a l'interior del pis dels mateixos bombers. D'aquí s'expliquen les queixes que feien paleses molts dels testimonis presents, que acusaven els mateixos bombers de no haver actuat amb prou celeritat.

Però des de la regidoria de Protecció Civil, Jaume Escarré, relatava el guió dels fets remarcant que l'actitud dels bombers va ser clau per salvar la vida de mare i filla, que es trobaven a l'habitació més llunyana al balcó. Va ser la mateixa mare qui va indicar als bombers les dues habitacions on estaven la resta de fills, calcinats ja quan hi van accedir.

De fet, dos membres de l'institut de Medecina Legal de Girona, la forense odontòloga Anna Hospital i el tècnic Lluís Cifuentes, es van haver de traslladar ahir a Tarragona per ajudar en les tasques d'identificació dels cadàvers de les víctimes de l'incendi. La intervenció d'Anna Hospital es va demanar per tal de fer la identificació dels cossos dels dos germans que tenien una edat molt similar, a través de la fórmula dental, ja que els efectes del foc van deixar els cossos en un estat que no permetia fer-ho per les empremtes dactilars.

Dol oficial

L'Ajuntament va celebrar ahir al matí un ple extraordinari per decretar dos dies oficials de dol. “Mai havíem viscut un succés d'aquest tipus i amb un desenllaç d'aquesta magnitud”, deia visiblement commocionat l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer. El ple –on hi faltaven tres regidors, un del PSC i dos de Plataforma per Catalunya– va aprovar per unanimitat un dol que suposa suspendre tots els actes oficials i penjar la bandera a mitja asta amb un crespó negre. Amb el saló de plens a vessar i amb més de 200 veïns concentrats a la plaça, l'alcalde va decidir reunir-se amb ells per llegir-los l'acord i dedicar un minut de silenci a les víctimes, que va acabar amb llàgrimes i uns sentits càntics de l'Alcorà.

Un cop es recuperi la resta de membres de la família, l'Ajuntament s'ha compromès a prendre mesures perquè puguin superar les dificultats d'allotja ment i d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa anuncia la canonització del primer ‘sant mil·lennista’

barcelona
el pasteral

Es constitueix el comitè d’implantació del pla d’emergència de Susqueda i el Pasteral

el pasteral
SOCIETAT

Un projecte preserva 70 varietats d’hortalisses, 380 de fruiters i 22 de vinya al Sobirà

Sort
educació

Talls de trànsit per demnar zones pacificades a l’entorn de les escoles

barcelona
societat

L’estiu de la Copa Amèrica tindrà un reforç de 600 treballadors de vigilància i manteniment

barcelona
PALAMÓS

El consistori alerta d’estafes telefòniques al municipi

PALAMÓS
GIRONA

Aturem les Guerres reclama la no militarització d’Europa

GIRONA
societat

Detenen un acusat d’agressió sexual a menors mentre intentava fugir del país

portbou
societat

Conveni de col·laboració amb l’associació Reach per prevenir abusos sexuals

girona