Societat

La família afectada per l'incendi mortal al Vendrell havia estat desnonada del mateix pis el 2011

El fill més gran i un cosí reben l'alta i el pare, la mare i un nadó són ingressats a l'Hospital de la Vall d'Hebrón de Barcelona

El 2010 la mateixa família va perdre el seu negoci arran d'un altre incendi

  • Balcó del pis incendiat al Vendrell, en el que han mort quatre germans d'una mateixa família JOSÉ CARLOS LEÓN.
  • Video: Imatges de l'incendi d'un pis al Vendrell

La família del Vendrell havia estat desnonada a finals del 2011 del pis que s'ha incendiat aquest dimarts a la nit i en el qual han mort quatre germans d'entre tres i dotze anys.

Segons fonts municipals consultades per l'ACN, el pare de la família havia informa als serveis socials que havia perdut un judici amb una entitat financera i que havien d'abandonar el domicili “de forma immediata”. De fet, es van donar de baixa del padró municipal aquell mateix any amb l'objectiu de traslladar-se al pis d'uns coneguts ubicat a la urbanització Sant Jordi, molt pròxima al barri de les Planes, però pertanyent al municipi veí de Santa Oliva.

Les mateixes fonts han explicat que els quatre menors morts en l'incendi estaven escolaritzats al col·legi Teresina Martorell del Vendrell.

Els serveis s'havien entrevistat en dues ocasions amb la família durant els anys 2010 i 2011. L'última intervenció que consta en el registre, amb data de 25 d'octubre del 2011, seria una petició de tramitació de la renda mínima d'inserció, però se'ls va perdre la seva pista en donar-se de baixa del padró.

Segons ha explicat a Efe el cap dels serveis socials, Josep Miquel Beltran, la família va demanar ajut a l'Ajuntament precisament arran d'un altre incendi que van patir a una carnisseria que regentava als voltants de la carretera N-340 i que va cremar l'any 2010.

Arran del tràgic incendi d'aquest dimarts a la nit, el consistori ha pogut constatar que la família hauria tornat a ocupar el quart tercera del número quatre del carrer del Mig, al barri de les Planes. Això no obstant, Beltran ha indicat que desconeixien que la família hagués tornat a ocupar l'habitatge ara calcinat, com han indicat alguns veïns.

El fill gran, donat d'alta

Un portaveu de l'Ajuntament del Vendrell ha informat que ja estat donat d'alta el fill de 18 anys que es trobava ingressat a l'Hospital del Vendrell per una lleu inhalació de fum. També ha sortit de l'hospital un jove de 26 anys, cosí de la família, que també es trobava al pis

L'incendi també ha ocasionat ferides al pare, que es trobaria en estat crític però estable, segons ha apuntat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler. L'home, de 51 anys, té cremades a l'11% del cos i ha estat traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. La mare i la filla petita de dos anys també han patit ferides menys greus i han estat traslladades al mateix centre hospitalari.

El pare i el fill més gran han pogut escapar de les flames sortint pel balcó i la mare i la filla petita han ser rescatades de l'interior de l'habitatge pels Bombers de la Generalitat, segons ha explicat el cap d'emergències d'aquest cos al Camp de Tarragona, Bienvenido Aguado. També ha assenyalat que el pis estava ple de material combustible com roba o matalassos, i que l'incendi ha estat tan violent que “no queda ni tan sols rastre dels mobles”.

Segona ha relatat, els Bombers han arribat sis minuts després de rebre l'avís i s'han trobat el pis “totalment en flames, excepte l'habitació de la mare, a la part posterior, que estava amb el nadó en braços i l'hem poguda rescatar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona