Societat

TURISME

L'oferta cultural i lúdica garrotxina, en un portal web

Dues emprenedores de Besalú van obrir ahir el lloc web Quevolsfer.cat, que pretén ser una potent eina turística

Qui vulgui saber les activitats de tota mena que es fan a la Garrotxa disposa des d'ahir d'un nou lloc web, www.quevolsfer.cat, una plataforma virtual ideada per dues emprenedores de Besalú convençudes que hi ha un buit en aquest terreny, sobretot pensant en el turisme. I que resulta una oportunitat de negoci, és clar. Les germanes Laura i Rocío R. Grau (la primera, provinent del món de la comunicació i la fotografia; la segona, del món de la música i la gestió cultural) diuen que d'informació sobre activitats culturals, esportives o festives de la Garrotxa ja n'hi ha a la xarxa, però molt dispersa i, sovint, incompleta. També creuen que els organitzadors més modestos ho tenen més difícil per fer-s'hi un lloc. “Aquí l'usuari ho tindrà tot a la vista, tant els grans esdeveniments com els petits”, resumeixen. Rocío va elaborar el web de l'Ajuntament de Besalú i es va adonar –explica– que l'agenda era la secció més visitada, amb diferència, i que de mica en mica trucaven empreses i comerços per anunciar-s'hi, una petició a la qual havien de respondre que no, ja que és un web institucional. “Pensem que de mica en mica els sectors econòmics han pres consciència que ser presents a la xarxa els és indispensable i que és un bon moment per començar aquesta aventura”, diuen Laura i Rocío.

Qui visiti Quevolsfer.cat trobarà les dades ordenades per dates, municipis i tipus d'activitats, i sobre cadascuna d'aquestes, informació més o menys detallada, a més d'enllaços per a qui vulgui aprofundir-hi més. A banda del que és estrictament informació, Laura i Rocío volen atraure col·laboradors que escriguin en uns blogs i que ajudin a difondre el patrimoni –en un sentit molt ampli– de la comarca.

Una característica de Quevolsfer.cat que crida l'atenció és un personatge anomenat Pitu Crostó Grau, de can Distret. És la mascota del lloc web, però, en lloc de ser virtual i prou, és ben real: és un nino que representa “un catalanet, aventurer, de sucre i amant de la Garrotxa”, segons el defineixen les seves creadores, que el posen a disposició de qui vulgui endur-se'l de viatge. De fet, el ninot ja ha vist molt de món, ja que –per exemple– les campiones del Club Patinatge Olot se'l van endur a Taipei, va acompanyar el pintor Lluís Roura en la seva darrera escapada a Jerusalem i va fer companyia als agosarats garrotxins que van fer la volta a l'Annapurna en BTT. Altres persones l'han demanat per a sortides més modestes o per a una festa a Besalú mateix. En qualsevol cas, tots acaben enviant fotografies i pel·lícules de l'“ambaixador de la Garrotxa”, que es podran veure al lloc web o als comptes de Twitter (@PituCrosto) i Facebook de la mascota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia