Societat

TRÀNSIT

La restricció de cotxes a Besalú no convenç tothom

Quan fa un mes i mig que va entrar en funcionament, l'Ajuntament en fa un balanç provisional positiu, mentre que una part dels comerciants consideren que els perjudica els negocis

La regulació de l'accés amb vehicles de motor al centre de Besalú, vigent des del 7 de gener, satisfà l'Ajuntament, però no pas una part del sector comercial, que ja s'havia oposat a aquesta mesura quan es va plantejar. “La gent està complint les normes i per als que circulen a peu s'ha guanyat en tranquil·litat i seguretat”, va manifestar ahir la regidora Fina Surina, en resposta a la petició d'aquest diari que fes un balanç provisional de la iniciativa, en espera del que està previst elaborar, de manera més exhaustiva, a finals de març. Surina va fer notar, a més, que en aquest període no s'ha registrat ni un robatori en establiments del centre, un fet que el consistori atribueix a l'efecte dissuasiu de les càmeres que controlen els vehicles que entren a la zona restringida. Un altre argument que avalaria la regulació, segons la regidora, és l'increment del nombre de visitants registrat des que s'aplica la normativa: al gener s'ha doblat, en comparació amb el mateix mes de l'any passat.

Una part dels comerciants, per contra, en fan un balanç negatiu perquè, segons asseguren, els ha baixat la facturació. Si bé això és habitual després de la campanya de Nadal i Reis, aquest cop la davallada, de la qual no hi ha xifres concretes, ha estat més notable, segons va afirmar ahir Estanis Sarquella, de l'Associació de Comerciants de Besalú (ACB). “Nosaltres atribuïm el descens de vendes de les darreres setmanes al fet que ara és més complicat arribar al centre amb el teu propi cotxe”, va manifestar.

L'ordenança que s'aplica des del 7 de gener –titulada De pacificació del trànsit– permet l'entrada al barri vell a tots els vehicles de les persones empadronades al municipi i els que hi tenen un negoci, així com als forasters que ho sol·licitin. També s'hi regula les zones i els horaris de càrrega i descàrrega. Paral·lelament, s'han millorat els espais d'aparcament situats a la rodalia del barri vell.

Un gener molt bo per al sector turístic local

El nombre de consultes a l'oficina de turisme de Besalú el mes de gener va ser d'unes 1.600, una xifra que és el doble que la registrada el gener de l'any passat. Si ens fixem en la procedència dels forasters, el creixement ha estat general. Seguint la tendència habitual, els més nombrosos són els catalans, sobretot de la demarcació de Girona. Quant a estrangers, els israelians es consoliden com els primers de la llista, per damunt dels francesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia