Societat

Detinguts tres atracadors acusats de robar a 18 bancs de l'àrea metropolitana de Barcelona i el Baix Camp

Els dos autors materials dels fets utilitzaven el mateix ‘modus operandi' però actuaven de manera independent

Entraven a les oficines amb la cara tapada i amenaçaven els empleats amb un ganivet de grans dimensions

Els lladres van obtenir un total de 35.000 euros

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones relacionades amb 18 robatoris amb violència i intimidació a sucursals bancàries a l'àrea metropolitana de Barcelona i al Baix Camp.

Els dos autors materials dels fets –el tercer feia tasques de suport– accedien a les oficines amb el rostre ocult amb alguna peça de roba –com tapaboques o braga i gorra de llana, i amenaçaven els empleats amb una ganivet de grans dimensions.

Els atracaments van tenir lloc a entitats bancàries de les poblacions de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), Molins de Rei (Baix Llobregat), Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), Gavà (Baix Llobregat) i Constantí (Baix Camp). També van dur a terme una temptativa de robatori amb violència i intimidació a una oficina de Reus (Baix Camp). En total els detinguts van arribar a sostreure 35.000 euros en 18 atracaments.

Els investigadors han batejat l'operació amb el nom de Clon perquè els dos atracadors, malgrat tenir gran similitud física, mateixa tècnica d'actuació a l'hora de cometre els atracaments i actuar en les mateixes zones d'afectació geogràfica, actuaven de forma completament independent.

En un principi es va pensar que els atracaments eren obra d'una únic autor, però a mesura que va avançar la investigació els agents van arribar al convenciment que es tractava de dues persones que actuaven amb el mateix modus operandi però de manera autònoma.

La primera fase de l'operació va culminar amb la detenció d'un home de 35 anys d'edat i veí de Badalona quan es disposava a atracar una oficina bancària de Sant Joan Despí amb un ganivet de grans dimensions. Al domicili del detingut els agents de la Unitat Central d'Atracaments (UCA) van trobar ganivets i roba emprada per cometre els robatoris. Els diferents indicis van permetre relacionar el sospitós amb 7 atracaments a bancs. El detingut va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

La segona fase de la investigació es va cloure el passat 10 de febrer amb l'arrest de dos homes de 47 i 48 anys d'edat i veïns de Barcelona i El Prat de Llobregat. A un d'ells –l'home de 47 anys– se li imputen 11 robatoris amb violència i intimidació a entitat bancàries. El jutge ha decretat el seu ingrés a presó. La policia ha pogut relacionar el segon sospitós –que feia tasques de vigilància i control de l'entorn, d'assegurament de la fugida i de conductor– amb dos dels atracaments i ha estat posat en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Ciutadilla farà pisos de lloguer per a joves a l’antiga caserna de la guàrdia civil

Ciutadilla
societat

Les Dissantes tindran ‘tardeo’ amb bingo musical i un circuit per a persones cegues

Mataró
INFRAESTRUCTURES

Ferrocarrils posarà pantalles acústiques a Sant Vicenç dels Horts per reduir el soroll dels trens

Sant Vicenç dels Horts
sanitat

Salut tancarà 2.000 llits de servei no urgent la segona meitat d’agost

barcelona

El GEiEG rep el primer premi Josep Saguer als valors republicans

GIRONA

La reurbanització del passeig Comte Guifré comença dilluns que ve

SANT JOAN DE LES ABADESSES

Eco Equip netejarà 6.000 contenidors abans de la tardor

Terrassa
SOCIETAT

Un centenar d’al·legacions al Pla Territorial Parcial del Penedès

El Vendrell

Més participació amb menys pressupost a la festa major

Sant Cugat del Vallès