Veïns de Sant Cebrià denuncien que el carrer del Centre pateix la circulació de milers de vehicles diaris

Una cinquantena de veïns dels carrers del Centre, la plaça de l'Església i el carrer Narcís Jubany de Sant Cebrià fa temps que exigeixen una solució a una situació que, inicialment, havia de ser puntual. Fa prop d'un any i mig, la construcció d'un gran edifici a la cantonada de l'avinguda Maresme i el carrer del Centre va obligar a suprimir el sentit de baixada dels vehicles que provenien de les urbanitzacions de Castellar d'Índies i de Sant Domènec i que volien accedir a l'avinguda. Els cotxes es van derivar tots cap al carrer del Centre i al Narcís Jubany, fet que va provocar que, en cosa de dies, dels 200 vehicles diaris que circulaven pel carrer es passés a 2.300.

El vial és extremadament estret, amb una vorera mínima i, segons asseguren alguns veïns, més d'una vegada «algun camió s'ha despistat, ha quedat clavat en un revolt i després la feinada ha estat treure'l». Els veïns es queixen que la intensa circulació –molts dels vehicles passen a una velocitat excessiva– posa en perill especialment els infants i les persones amb mobilitat reduïda, perquè amb prou feines hi ha pas per als vianants. Els afectats asseguren que han entrat instàncies i s'han queixat a l'Ajuntament i que no han aconseguit res. L'última acció del consistori ha estat eliminar algunes de les zones blaves del carrer del Centre i instal·lar-hi jardineres per habilitar un pas per a vianants. Una mesura que no ha convençut. Els veïns mantenen que les obres de l'edifici que afectaven la circulació ja s'han acabat i que, per tant, «els cotxes han de tornar a passar pel mateix lloc on han passat des de fa trenta anys».

L'alcalde de Sant Cebrià, Jaume Borrell (CiU), assegura que entén la situació i que s'està buscant una solució. «Una solució en què no es descarta tornar a obrir l'accés de baixada cap a l'avinguda Maresme», puntualitza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens