Societat

‘La Marató' serà més divulgativa sense renunciar a l'espectacle

L'objectiu de TV3 és sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la recerca, perquè les neurodegeneratives són malalties sense curació

El programa inclourà més entrevistes a metges, investigadors i testimonis

L'equip de La Marató ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida, a primera hora del matí d'aquest diumenge, a la 22a edició del programa, amb el lema La solidaritat no degenera. Serà una jornada de 15 hores coordinada entre TV3 i Catalunya Ràdio amb l'objectiu de recaptar fons per finançar projectes d'investigació sobre les malalties neurodegeneratives.

Aquest any, La Marató enforteix el seu vessant més divulgatiu a través d'entrevistes a metges especialitzats, investigadors i testimonis que han tingut alguna d'aquestes malalties sense curació. No només l'Alzheimer i el Parkinson; hi ha altres patologies que La Marató vol donar a conèixer, no només amb la veu dels experts, sinó també amb activitats pedagògiques i d'entreteniment. “Volem ajudar a explicar millor cadascuna de les malalties i les seves teràpies, sempre amb rigor mèdic, però fent-ho de manera senzilla i entretinguda”, explicava ahir Lluís Bernabé, director de la fundació, durant la presentació de La Marató.

La jornada solidària començarà a les 8 h a Catalunya Ràdio, amb un programa especial dirigit per Sílvia Cóppulo i gestionat per uns 90 treballadors voluntaris. Paral·lelament, a partir de les 10 h, Núria Solé, Roger de Gràcia i 250 voluntaris de TV3 començaran amb la programació televisiva, amb les actuacions dels músics que han col·laborat en el disc de La Marató i altres grups convidats. A les 19.30 h, l'informatiu Info K també farà un especial per explicar les malalties neurodegeneratives als més joves. A banda de la ràdio i la televisió, els nuclis d'activitat del dia seran les seus telefòniques, en què hi haurà 2.400 voluntaris. I, com cada any, La Marató serà present arreu de Catalunya, amb més de 2.000 activitats solidàries, com ara concerts, trobades esportives, dinars populars i visites culturals. “La Marató s'ha convertit en un fenomen de país; la gent se l'ha fet seva i l'ha convertit en la millor marató del món”, recalca Eugeni Sallent, director de TV3.

En la darrera edició, La Marató va assolir la quantitat rècord de 12,3 milions d'euros de recaptació, destinats a diversos projectes d'investigació oncològica contra el càncer. “No ens plantegem si se superarà el marcador del 2012, però és clar que l'objectiu és aconseguir una quantitat força alta”, va assenyalar Bernabé.

LA DATA

15.12.13
Diumenge que ve,
La Marató recaptarà fons per finançar la recerca en les malalties neurodegeneratives.

LA XIFRA

12,3
milions d'euros
es van recaptar l'any passat en La Marató contra el càncer, un rècord en 20 anys d'història.

Un diumenge entretingut

Internet

Les xarxes socials seguiran el minut a minut amb #LaMaratóTV3 i hi ha disponible una aplicació gratuïta per a Apple i Android que permet fer donacions des de qualsevol lloc.

Nova banda

Se Atormenta una Vecina serà la nova la banda que posarà música en directe, amb els millors èxits dels seixanta, setanta i vuitanta i un estil disco funk que ja ha deixat una empremta en la sintonia de La Marató.

El partit de futbol

A les 11.30 h començarà el tradicional partit de La Marató al Miniestadi, que reunirà esportistes, actors, cantants, periodistes, entrenadors i altres persones del món del futbol català.

Humor i espectacle

Personatges del Polònia i el Crackòvia posaran el toc d'humor al programa, que també tindrà actuacions de luxe com ara el Circ Raluy, Camut Band i el cor Societat Coral Amics de la Unió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona