Societat

Mig centenar de modistes participen en el X Concurs de vestits de paper de Banyeres de Mariola

L'esdeveniment és el certamen més important de l'especialitat al País Valencià

Un total de 53 modistes i modistos, que presentaran 52 vestits confeccionats íntegrament en paper, seran els que participen a partir de les 22.30 hores del divendres 13 de desembre en el X Concurs de vestits de paper que organitza el Museu Valencià del Paper amb motiu de la celebració de la festivitat de Santa Llúcia, patrona de modist@s i paperers, constituint una mostra colorista de les múltiples aplicacions d'aquesta matèria prima.

Segons han informat fonts de l'organització, l'acte torna a celebrar-se per segon any consecutiu al Restaurant Mariola i en l'elecció del local han primat motius d'aforament de públic i l'èxit que va suposar la celebració de l'edició anterior.

Els participants provenen, en la seua gran majoria, de l'Escola d'Art Superior de Disseny d'Alcoi, a més de l'IES Sivera Font de Canals, de l'Escola d'Art Superior de Disseny d'Oriola, de l'Acadèmia Diseño 3 d'Alacant, de l'Escola d'Art Superior de Disseny de València, de l'IES La Malladeta de La Vila Joiosa, del CIPFP Ciutat de l'Aprenent de València i particulars de diferents poblacions de l'autonomia valenciana.

A la seua volta, el jurat que haurà d'atorgar els premis estarà integrat per Susana Vilaplana Sanchis, cap del servei de Museus de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esposts; José Antonio Blanes Verdú, Clavari 2013 de la Confraria de Santa Llúcia; Mª Teresa Albero Blasco, modista local; Clara Molina Albero, dissenyadora gràfica, i Mateo Romero Albero, empresari paperer.

La convocatòria compleix aquest any la seua desena edició, havent-se consolidat com el certamen més important d'aquesta especialitat al País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes