Societat

Besalú torna a immergir-se en el seu passat comtal

La fira medieval del municipi garrotxí transforma aquest cap de setmana el conjunt monumental en una recreació històrica de la seva època d'esplendor

Ningú diria que a Besalú li calguin gaires additius per semblar més medieval del que ja és, amb el seu imponent pont romànic, els banys de l'antiga sinagoga, el palau de la cúria reial, el monestir de Sant Pere, l'ordenació laberíntica i rosta dels seus estrets carrers, però un cop l'any, coincidint amb el primer cap de setmana de setembre, el municipi sencer es transforma per assumir plenament l'herència del seu esplendorós passat com a capital del comtat amb l'únic additiu que els monuments sols no proporcionaven: tornant a fer que, a més, prenguin vida.

La fira Besalú Medieval, que se celebra avui i demà amb un ampli programa d'activitats, mobilitza des de fa una dècada tot el municipi, que recula durant dos dies a l'any mil per oferir al visitant una experiència integral de la vida quotidiana a l'edat mitjana. Amb més d'un centenar de voluntaris i tots els habitants del poble implicats en la recreació històrica dels carrers, els comerços i les seves activitats, la fira

s'estén no només pel nucli antic, sinó també pel seu entorn natural, els marges del riu Fluvià, on s'instal·la el campament dels cavallers. Per un preu mòdic de tres euros (els menors de dotze anys no paguen), grans i petits poden convertir-se en espectadors de tornejos medievals amb armes històriques, de llançaments de catapulta o de cercaviles i espectacles de foc i de dansa tradicional, a més de participar en tallers, visites guiades, passejades a cavall o en barca i tastar la vedella rostida a l'ast durant més de vint hores a l'aire lliure. Sense oblidar les mostres d'oficis i productes d'artesania, destaca sense cap dubte la recreació, a caiguda de fosc, del carrer dels Atrapats, que cada any atreu més adeptes a les emocions fortes per la representació dramatitzada dels episodis més foscos del passat medieval, amb bruixes, leprosos, dements i sanguinaris carnissers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia