Societat

La recepta

Delícia salada de Ponent

COCA DE RECAPTE També anomenada coca de samfaina o d'escalivada, és un producte tradicional que aprofitava les verdures de l'hort de casa

La llegenda diu que aquesta delícia de Ponent, també present a les comarques tarragonines i a Mallorca, va ser influència decisiva de l'avui globalitzada pizza napolitana. Consisteix en una massa prima sobre la qual s'aboquen verdures de l'hort escalivades (pebrot i albergínia, però s'admeten variants) amb arengada (o llangonissa) de regal. A cada poble i a cada forn la fan a la seva manera. Tenen nom les de Camarasa, Balaguer, Tàrrega i Lleida. Però anirem al forn de cal Vilella, a Vallfogona de Balaguer (Noguera), de pasta finíssima i amb la verdura escalivada amb forn de llenya: insuperable.

david marín

Recepta:
Cal Vilella. c/ Major, 73 Vallfogona de Balaguer
INGREDIENTS:
Fem la massa amb farina, sal, aigua i oli d'oliva, i la refredem. A part, escalivem els pebrots i les albergínies. Estenem la massa ben fina amb un rodet, la posem al forn i hi afegim les verdures tallades en tires.
La Josefina, del forn de cal Vilella de Vallfogona de Balaguer, amb les coques a punt per als clients. Van molt buscades i li'n vénen a comprar, fins i tot, clients de fora de la comarca de la Noguera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament ha aconseguit aturar 133 desnonaments

salt
societat

Critiques a la promoció d'unes portes obertes a la base militar amb jocs per a nens

sant climent sescebes
societat

El servei de teleassistència de la Diputació de Barcelona ja té 110.000 usuaris

Barcelona

Nous cursos de carnisseria i peixateria per cobrir la mancança del sector

palamós
societat

Detingut pel tràfic d'immigrants en situació irregular

portbou
itàlia

Pànic a Nàpols per l’eixam sísmic més fort dels últims 40 anys

barcelona

Temporada de bolets de primavera fluixa al Pirineu per les baixes temperatures

Lleida
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona