Societat

Salut vol retallar 106 milions en vuit hospitals públics

El Vall d'Hebron i l'Arnau de Vilanova patiran les reduccions més importants, segons un document de l'ICS al qual ha tingut accés Metges de Catalunya

La rebaixa mitjana supera el 7% del pressupost

Vuit hospitals públics de Catalunya veuran reduïts els seus pressupostos aquest 2013 en prop d'un 7% respecte a l'exercici anterior. Això significa una retallada global de més de 106 milions d'euros, segons ha denunciat a través d'un comunicat el sindicat Metges de Catalunya, que entén que si el Departament de Salut no rectifica els facultatius tindran “moltes dificultats” per mantenir la qualitat assistencial.

La informació del sindicat de metges es basa en un document intern de l'Institut Català de la Salut (ICS) datat l'11 de juny. Segons aquest document, dels vuit hospitals afectats per les retallades, els més mal parats són l'Arnau de Vilanova, amb una reducció del pressupost del 8,36 %, i l'hospital Vall Hebron, amb un 8,04%.

La resta de centres hospitalaris afectats són Bellvitge (6,39%), Germans Trias i Pujol (5,86%), Josep Trueta (6,33%), Joan XXIII (6,63%), Verge de la Cinta (3,71%) i Viladecans (3,96%).

Davant d'aquest document, signat per la direcció gerència de l'hospital Vall d'Hebron, Metges de Catalunya reitera la necessitat que la sanitat quedi al marge de les retallades, i responsabilitza “executiu català” dels perjudicis que pugui ocasionar “sobre la qualitat del sistema i la salut de la població”.

L'ICS no ha desmentit les retallades, però ha precisat que no es pot avançar les xifres concretes i que, en tot cas, seran més baixes de les avançades pel sindicat de metges.

D'altra banda, l'exconseller Xavier Pomés ha presentat també la seva dimissió com a patró de la fundació encarregada de gestionar el patrimoni de l'hospital Sant Pau. Pomés, que va arribar el maig del 2012 per corregir el rumb del centre sanitari, ja va dimitir a començaments de mes com a president de la Fundació de Gestió sanitària.

LA XIFRA

7
per cent
de mitjana és el que Salut preveu retallar en els vuit hospitals de l'ICS, segons un document intern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA
GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona
infraestructura

Renfe s’espolsa en els Mossos la responsabilitat pels robatoris de coure

barcelona

Alumnes de Cabrera de Mar recullen 300 quilos de brossa dels boscos de Burriac

cabrera de Mar
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona supera els 170.000 passatgers el mes d’abril

VILOBÍ D’ONYAR