Societat

Desbordaments puntuals del riu Garona afecten diferents municipis de la Vall d'Aran

Els equips d'emergència han desallotjat alguns càmpings i la N-230 està tallada, des de Viella fins a la frontera amb França, i la C-28 a Arties

En alguns municipis s'han quedat sense llum i a Les s'ha tallat el subministrament de gas

La direcció general de Protecció Civil alerta de desbordaments puntuals del riu Garona a causa de la pluja, que afecten diferents municipis de la Val d'Aran, com Bosòs, Vielha o Les. Les precipitacions han provocat el tall de la carretera N-230 des de Viella fins a la frontera amb França per inundacions a la via, i a la C-28 a Arties, on s'ha enfonsat part de la calçada.

Les afectacions a les carreteres han comportat la suspensió del transport escolar a la comarca i, per tant, el tancament de les escoles. A més, els Bombers estan amatents amb el riu Noguera Pallaresa, on el nivell d'aigua també està pujant. En alguns municipis s'han quedat sense llum i a Les s'ha tallat el subministrament de gas.

El subdirector general de Coordinació i Gestió d'Emergències, Sergio Delgado, ha explicat que la situació és “d'alerta” a la zona i que l'augment del cabal de la Garona, la Noguera Pallaresa i la Noguera de Cardós comporta un risc de desbordament. Protecció Civil ha fet una crida als veïns a no acostar-se als rius per l'elevat perill que hi ha.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) és que les pluges continuïn i s'intensifiquin aquest migdia, cosa que comporta un augment del cabal d'aquests rius, i a més s'hi suma que els cabals en embassaments com el de la Torrassa i el de Tavascan són “extraordinaris”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.