Societat

turisme

El pacte local per BCN World, a prop

Salou negocia amb el govern una compensació que posi fi al repartiment al 50% de la fiscalitat amb Vila-seca

La concreció, dijous passat, del projecte de BCN World sembla que farà accelerar les negociacions per posar punt final al conflicte que durant l'últim any i mig ha enfrontat Salou i Vila-seca pel repartiment de la fiscalitat d'aquests terrenys, dins l'àmbit de gestió del Consorci Recreatiu Turístic (CRT), òrgan de què formen part juntament amb la Generalitat. Veremonte, de fet, ja ha subratllat la importància de mantenir aquesta fórmula de gestió per a l'èxit del futur BCN World.

Segons van confirmar ahir fonts de l'Ajuntament de Salou, les negociacions sobre els percentatges en què es dividiran a partir d'ara els impostos que pagarà tant Port Aventura com BCN World s'haurien desencallat després que el govern hagi acceptat buscar una fórmula per compensar Salou per la pèrdua que li suposa repartir-se la xifra amb Vila-seca. Fins ara els dos municipis es repartien al 50% els ingressos, malgrat que Port Aventura està situat majoritàriament al terme de Salou. Ara, aquest últim municipi demanda que es tingui en compte aquest factor per obtenir una porció més gran d'aquesta quantia, possibilitat a què Vila-seca s'oposa.

La via que actualment s'està explorant inclou que Salou accepti els últims percentatges proposats pel govern: el 57% dels impostos per a Salou, i el 43% restant per a Vila-seca. Salou no acceptava fins ara aquesta proporció per als terrenys del futur BCN World (sí per a Port Aventura), i és a canvi d'aquesta cessió que el govern li plantejarà ara altres compensacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA