Societat

Cap de setmana solidari

El Banc dels Aliments vol fer demà a Barcelona l'entrepà més gran del món per engegar la campanya d'estiu de recollida de menjar

Al vespre, el Barça participa en una acció de la Creu Roja per l'alimentació infantil

Hi ha caps de setmana per descansar, hi ha caps de setmana per dedicar-los a fer endreça, per sortir de la ciutat o anar a la ciutat, caps de setmana per fer de tot i no fer res i, també, caps de setmana per destinar-los a la solidaritat i a l'ajuda als col·lectius més necessitats. El que comença demà és un d'aquests caps de setmana en què conflueixen diverses iniciatives, totes amb el comú denominador de la solidaritat i l'altruisme.

Una de les més cridaneres és la que convoca demà dissabte el Banc dels Aliments al passeig Marítim, davant l'hospital del Mar. Allí tothom que ho vulgui està convidat a participar en la construcció del que vol ser l'entrepà més gran del món. El sandvitx arribarà a tenir una longitud de 3 quilòmetres i s'omplirà de Nocilla. L'organització preveu posar-hi 400 quilos de crema de xocolata i 100 d'avellanes.

Amb el resultats del superentrepà es repartiran fins a 2.000 racions, en forma d'esmorzar, a entitats beneficiàries del Banc dels Aliments, i la resta es distribuirà entre el públic que hi assisteixi. A més, la firma Nutrexpa, que comercialitza la Nocilla, farà una donació de 25 tones de menjar al Banc dels Aliments. El pa el posarà la firma Triticum i en l'elaboració de l'entrepà també hi participarà l'escola CETT d'hoteleria.

L'entrepà és l'excusa per a la posada en marxa de la campanya de recollida d'aliments d'aquest estiu, que s'ha batejat amb el títol genèric de La fam no fa vacances. A la campanya solidària hi participarà també El Punt Avui, que a les redaccions de Barcelona i Girona hi tindrà un punt de recollida de menjar.

L'alimentació és també l'eix de l'acció solidària que posarà en marxa demà al vespre el Futbol Club Barcelona coincidint amb la celebració del partit entre el Barça i el Màlaga a l'estadi del Camp Nou. Es tracta d'una campanya solidària per difondre el projecte que la Creu Roja du a terme en el terreny de l'alimentació infantil. Abans del partit, i per les pantalles de l'estadi es projectarà un anunci solidari que ha protagonitzat de forma desinteressada Andrés Iniesta. El públic que assisteixi al camp podrà col·laborar-hi, sigui comprant dècims del Sorteig d'Or de la Creu Roja, els beneficis del qual es dediquen a la lluita contra la pobresa, o enviant donatius d'ajuda a través de SMS.

Per a aquells que s'hagin guardat la dosi de solidaritat per diumenge, tenen la possibilitat de posar-la en pràctica al municipi de Viladecans, al Baix Llobregat, on es farà una caminada contra la fam organitzada per l'empresa Unilever España, amb el suport de l'Ajuntament i el col·legi Sant Gabriel. L'objectiu de la caminada és recollir fons que s'entregaran al servei municipal que gestiona la distribució de productes alimentaris bàsics i d'higiene entre la població més necessitada de Viladecans. La caminada, que ja s'ha fet altres vegades, té un recorregut de 5 quilòmetres i els que hi vulguin participar han de pagar una inscripció de 4 euros que es pot fer efectiva el mateix diumenge, abans que comenci l'activitat.

Una cursa diferent
Una solidaritat diferent és la que es demana als que demà pujaran a la muntanya de Montjuïc de Barcelona per participar en el Cross Montjuïc per la diversitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Detenen un home a Vic per la mort de la seva parella, desapareguda des d’abril

barcelona
transports

La tuneladora reprèn els treballs al tram central de l’L9

barcelona
estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona

La fiscalia alerta cal demostrar el trastorn mental de la dona que va matar la filla a Sant Joan Despí

barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA