Remullada per l'esclerosi, 10 cèntims

Funcionen a Mas Sabater les sales d'activitats de la vida diària i un centre de treball

L'esclerosi múltiple és una malaltia crònica invalidant que afecta el sistema nerviós central i acaba generant disfunció del sistema immunitari. A Catalunya afecta unes 3.000 persones, en més proporció adults joves i dones. Les investigacions que es fan volen confirmar la hipòtesi que l'esclerosi múltiple pot ser una malaltia autoimmune i detectar el trastorn responsable. Mentrestant, però, cal millorar els tractaments que ja reben els afectats, per això se n'assagen i desenvolupen de nous, per aturar o compensar l'anomalia del sistema immunitari. Però la recerca i el manteniment dels centres on s'atenen els pacients tenen un cost i, per sufragar-lo, se celebrava ahir la jornada Mulla't per l'Esclerosi Múltiple.

Les piscines catalanes s'hi aboquen i a la demarcació de Tarragona són 180 les que van obrir per contribuir a la campanya. Sefa Bové, que és la directora de campanyes de la fundació a la demarcació, explica que aquest any el patrocinador ha estat Panasonic, que ha pagat «deu cèntims d'euro per cada persona que es tira a l'aigua». Per aconseguir el màxim nombre de persones dins l'aigua, ahir, piscines com ara la del Club Tennis Nàstic van organitzar tot d'actes per atraure públic, com ara l'actuació castellera dels Xiquets de Tarragona. A Montblanc van aconseguir 300 euros, malgrat tenir la piscina tancada, ja que han inclòs els actes de la campanya dins la setmana Jove.

Sefa Bové explica que Constantí és el municipi que acostuma «a fer més diners» perquè s'impliquen en la iniciativa: «organitzen un torneig de tennis, de volei, dansa, country...». Mulla't per l'Esclerosi no és l'únic acte que realitza la fundació, però sí el de més difusió per donar a conèixer la malaltia i les seves repercussions.

Novetats a Mas Sabater

Els fons recollits financen hospitals de dia com ara Mas Sabater de Reus, que disposa de divuit places. A la planta superior, hi han pogut posar en funcionament la sala on els pacients exerciten les habilitats necessàries per desenvolupar activitats de la vida diària, i també s'hi ha adequat un despatx per «treballar el tractament de la incontinència», detalla Sefa Bové. A més, ja tenen quatre persones treballant al nou centre especial de treball i que s'encarreguen de fer telemàrqueting.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA