Societat

A d'eficiència, E d'energia

Viladecans o Sant Cugat són algunes de les ciutats catalanes que aposten per l'ús responsable de les tecnologies

L'Smart City Expo World Congress 2012 busca respostes intel·ligents als problemes de les urbs

El concepte Smartcity, basat en l'eficiència i la preservació del medi ambient, té múltiples aplicacions, no només en l'àmbit de les infraestructures públiques o la mobilitat. L'edifici de l'escola Viladecans IV ha estat construït tenint en compte la filosofia d'estalvi d'energia que promou el moviment Smart, fet que la col·loca en una construcció de classe A. Disposa de 394 plaques solars fotovoltaiques, 90 plaques solars tèrmiques per escalfar l'aigua i sensors de llum per regular la il·luminació automàticament. Amb tots aquests elements sobre la taula l'escola produeix el 70% de l'energia que necessita. El control de consum d'aigua, un altre be escàs, s'efectua amb un equip de telelectura que supervisa en línia el temps real de consum. El sistema serveix a més a més per analitzar i comparar a distància patrons de consum i anticipar-se a possibles fuites i avaries.

Abans de la construcció de la nova escola de Ponent, l'Ajuntament de Viladecans va apostar per la introducció de la PDI, o pissarra digital interactiva, amb la qual s'intenta una altra manera més atractiva de donar classe i donar solucions al fracàs escolar i l'abandonament, un dels problemes del municipi. La nova eina ha fomentat la cohesió entre docents, ja que s'han ajudat a aprendre a utilitzar-la, i l'intercanvi de continguts i d'unitats didàctiques.

Sant Cugat va estrenar l'any passat el Smart street, un carrer que l'Ajuntament cedia a diverses empreses on proven les seves propostes enfront els problemes que les ciutats es plantegen, com l'avisament d'aparcaments lliures o l'enllumenat que s'encén de manera automàtica quan algú hi transita. En el marc de la fira Smart City Expo World Congress 2012, l'Ajuntament de Sant Cugat explica que les empreses que operen al Smart street estan renovant constantment la tecnologia per ser més eficaços, com en la recollida de residus, col·locant un doble sensor per calcular bé si estan plens, o l'enllumenat, col·locant càmeres infraroges, cosa que permetrà saber si al carrer hi ha cap transeünt per la calor que desprèn.

Ambdues ciutats comparteixen l'estand de la Diputació de Barcelona al Smart City Expo World Congress, que aquest any ha girat al voltant de la energia i la tecnologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El campionat català de cocteleria professional, a l’Hotel Ultonia el 26 de maig

GIRONA
Infraestructures i serveis

Finalitzen les obres d’accessibilitat a l’intercanviador de metro de Maragall

Barcelona
BANYOLES

Comportes vasculants per regular la sortida d’aigua de l’estany

BANYOLES

Una nova avaria provoca abocaments d’aigües fecals a la platja

Castelldefels
Urbanisme

Regulen l’accés a la plaça de Sant Felip Neri en horari de pati escolar

Barcelona
societat

L’acampada a la UB per Palestina continua i fa una crida a la mobilització

Barcelona
GIRONA

El Trueta crea una unitat contra les malalties autoimmunitàries sistèmiques

GIRONA
urbanisme

Adjudicat per 1,2 milions el projecte d’ampliació de la Ronda Litoral a Zona Franca

barcelona
societat

Denuncien tocaments a un alumne per part d’un docent de la UdG

girona