Societat

Els empresaris mostren satisfacció pel projecte i els sindicats, reserves

Comerciants i hotelers de la zona esperen que el nou complex revitalitzi l'economia

CCOO i UGT veuen un empresari dubtós i xifres inflades

El sector empresarial va rebre l'anunci d'ahir amb els braços oberts. Tant a nivell català com tarragoní, les reaccions de comerciants, hotelers, constructors i d'altres sectors relacionats amb el Barcelona World van ser unànimement elogioses. Els sindicats i grups ecologistes, però, no ho veuen tan clar.

Pel president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, s'ha demostrat “la capacitat de Catalunya d'atraure inversions estrangeres i de generar projectes”. Segons el seu parer, el macrocomplex “permetrà consolidar el model turístic de Catalunya, atraure visitants amb poder adquisitiu i reforçar la projecció internacional del país”.

El president de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, Antoni Belmonte, va remarcar que el projecte de Barcelona World és “vital” per al territori i el seu teixit empresarial, en un moment en què es viu una “situació crítica”. La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) va felicitar els promotors empresarials i la Generalitat “per la seva ràpida resposta” i pel fet d'evitar un “possible desànim econòmic” després que el projecte d'Eurovegas s'esvaís.

Representants del Port de Tarragona i l'aeroport de Reus, comerciants, hotelers, constructors, patronals..., la llista dels satisfets amb el projecte és molt més llarga que la dels crítics. CCOO de Catalunya va mostrar “reserves” per la relació de l'empresa promotora amb la bombolla immobiliària i ha demanat “informació i transparència” en el procés d'execució del projecte, mentre que ha exigit que es garanteixi “una inversió no especulativa i que es generi ocupació de qualitat”. A més, considera que els 20.000 llocs de treball promesos estan “inflats”, tenint en compte que Port Aventura, amb els seus hotels, dóna feina a unes tres mil persones.

La portaveu d'Ecologistes en Acció, Elisenda Forés, no veu cap al·licient al projecte: “La sensació és que es tracta d'un Eurovegas encobert amb el maquillatge del turisme familiar que perpetua el model de Port Aventura i de Salou, amb turistes que vénen un dia i se'n van.”

Volem saber per què el govern no ha lluitat pel projecte d'Eurovegas fins al darrer moment
Alícia Sánchez-Camacho
presidenta del PP a Catalunya
Si aquesta és una inversió que ha de fomentar el turisme de qualitat, hi estarem d'acord
Oriol Junqueras
president d'erc
El personatge que lidera el projecte es va entrampar dos cops en la bombolla immobiliària
Joan Herrera
president d'ICV-EUiA
S'han tret del barret aquest projecte per fer veure que és a ells a qui no agrada el model d'Eurovegas
Pere Navarro
primer secretari del PSC

Salou i Vila-seca celebren el seu nou “lideratge”

“Ens situa en el lideratge del turisme d'oci i del Mediterrani.” Amb aquestes paraules celebrava l'alcalde de Salou, Pere Granados, el projecte de Barcelona World. El seu homòleg a Vila-seca, Josep Poblet, tampoc no amagava ahir la seva satisfacció; “és un dia d'intensa alegria. Estem parlant d'un gran revulsiu per al territori”, va assegurar. Tots dos municipis, de fet, veuen amb especial esperança l'empenta afegida que pot donar al seu sector turístic, ja molt consolidat gràcies en gran part als disset anys de funcionament de Port Aventura. “Es farà quelcom que no s'ha fet enlloc i que ens farà desestacionalitzar encara més el flux de visitants”, va dir Poblet. “És també un gran projecte social en un moment de crisi com l'actual”, hi va afegir Granados.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera