Societat

urbanisme

Tensa assemblea al Baix Llobregat pel futur d'Eurovegas

Divisió entre els que volen vendre la terra i els que volen continuar treballant

Primera reunió dels afectats pel projecte

Una setantena de pagesos, molts dels quals propietaris de terrenys al parc agrari del Baix Llobregat, on es podria construir el complex Eurovegas, es van reunir ahir per primera vegada per abordar la problemàtica que comporta el projecte, en una assemblea convocada pel sindicat Unió de Pagesos.

La trobada, que va fer que la sala d'actes de la seu del parc quedés petita, va començar amb l'exposició del representant sindical Lluís Parés dels motius pels quals l'organització s'oposa rotundament al projecte, i es va cloure amb un llarg, intents i també tens torn de paraules en què es va posar en evidència la profunda divisió entre els que vendrien la seva terra avui mateix, si poguessin, i els que volen defensar fins a les últimes conseqüències aquest espai d'horta i fruiters de 3.000 hectàrees.

Els representants del sindicat van exposar les diverses gestions que han fet davant l'administració per saber per on camina el projecte. En aquest sentit, es va llegir una carta que Artur Mas els va adreçar recentment, en què el president es compromet a “no donar privilegis especials” a l'empresa que promou Eruovegas i fer-los “complir la llei vigent”.

Moltes paraules i poques concrecions. Una de les poques informacions que es van donar com a segura és que Eurovegas afectaria el terme de Cornellà, Sant Boi, Viladecans i el Prat, i que Gavà en quedaria fora. Ismael Santonja, d'Agroxarxa, va dir que la compra de les terres es faria possiblement per la via de l'“expropiació”. De fet, segons va dir, “l'Incasol ja hi treballa”. Ningú sap però que es podria arribar a pagar per les terres que aquí es conten per mojades (5.000 m²).

Va quedar clar en diverses converses, abans i després la reunió, que saber el quantum és la gran preocupació de molts. De moment, hi ha especuladors que volten el territori oferint fins a 80 i 100 euros el metre quadrat, molt per sobre del que es pagaria en una expropiació dirigida per l'administració.

L'assemblea es va donar per acabada poc abans de les deu de la nit quan el debat entre partidaris de vendre i els que no ho volen fer estava en el seu punt àlgid. Entre els assistents hi havia molts pagesos d'edat avançada, un dels quals va demanar al sindicat que no s'oposi tant al projecte i faci costat a les persones que, com ell mateix, volen vendre perquè perden diners “cada dia”. Va tenir la seva rèplica en un altre pagès, més jove: “Molts anem fent i sí que ens hi guanyem la vida.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona