Societat

Primer estudi urbanístic sobre l'encaix d'Eurovegas

El govern encarrega a una arquitecta plànols amb la ubicació del complex al delta del Llobregat, a Montcada i Reixac i a Terrassa

La licitació del projecte s'ha fet sense coneixement dels municipis

Sense coneixement dels ajuntaments afectats, el govern ha encarregat a l'arquitecta Mercè Berengué que elabori tres propostes d'encaix del macrocomplex Eurovegas al territori, concretament al delta del Llobregat –a cavall dels municipis de Cornellà, Viladecans, Sant Boi i el Prat–, a Montcada
i Reixac i a Terrassa. Aquesta última opció no havia transcendit fins ara, tot i que, segons el govern, la capital vallesana era una de les propostes inicials que la Generalitat va plantejar als promotors de Las Vegas Sands.

Fonts del govern van indicar ahir que l'encàrrec “és un tràmit administratiu de l'Incasòl que, d'entrada, no implica canvis normatius ni legals, sinó proposar l'encaix del projecte al territori”. Des de l'Ajuntament de Terrassa es van mostrar ahir sorpresos per la notícia i fonts del consistori van assegurar que incloure el municipi en la travessa per Eurovegas “sembla una maniobra de distracció”, ja que a Terrassa “no hi ha prou terreny disponible per ubicar-hi el complex”.

De moment, Mercè Berengué cobrarà 67.850 euros (IVA inclòs) per la redacció del projecte. L'Incasòl va resoldre el 19 de juny passat la licitació, després d'un procediment en què es va fixar el preu bàsic de 59.813 euros, justament per sota dels 60.000 euros a partir dels quals cal fer oferta pública. De les tres propostes concurrents, va guanyar la de Berengué perquè era “la més avantatjosa”, segons consta en la resolució. El contracte de l'arquitecta té una durada de 28 dies i està previst que Berengué viatgi aquest estiu als Estats Units, segons van confirmar fonts del seu despatx, Roldán+Berengué, a l'agència ACN.

El govern va insistir que el fet que s'hagin encarregat plànols de les tres possibles ubicacions respon a la voluntat de fer tota la feina “per si els promotors volguessin estudiar alternatives”. A Terrassa o Montcada, els edificis no haurien d'adaptar les altures a la proximitat de l'aeroport i l'avinguda central podria ser recta, cosa que al delta és impossible. Tot i això, l'opció del delta del Llobregat “és la que interessa a tothom i la que es manté en primer lloc”, segons el govern.

Berengué té una trajectòria professional de 23 anys, durant la qual ha dissenyat diversos edificis públics –centres d'atenció primària, escoles, etc.–, a més de col·laborar amb els serveis de planejament de l'Ajuntament de Barcelona entre el 1992 i el 1997. També és membre del consell de govern del Col·legi d'Arquitectes (COAC) i representant de Barcelona a l'Associació d'Arquitectes Urbanistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA