Societat

Tarragonès

Denuncien problemes de brutícia i falta de personal a Port Aventura

La UGT parla de retallades en la plantilla des del 2008 que perjudiquen el servei i la neteja del parc

La direcció ho nega i diu que la plantilla ha augmentat

L'any que Port Aventura ha fet una aposta estratègica per consolidar-se com a parc temàtic referent al sud d'Europa amb la inauguració d'unes noves muntanyes russes, diverses queixes de treballadors i visitants del parc sostenen que el complex té un punt dèbil: la falta de personal i la seva repercussió en el servei que s'ofereix. El sindicat UGT, que és el majoritari al comitè d'empresa, denuncia que la plantilla del parc ha experimentat reduccions des del 2008, i que la situació és pitjor cada any.

“Com que el nombre de visitants es manté o s'incrementa, creix la càrrega de treball del personal, amb el risc de més casos d'estrès i d'accidents laborals que això comporta”, assegura Paco López, secretari general de la secció de la UGT dedicada al parc. Els efectes, però, no tan sols es deixen notar entre els treballadors (que segons la UGT viuen sota la “pressió constant” de sancions), sinó també en l'experiència dels visitants. “Tot això es pot traduir en més cues en les atraccions i falta de neteja”, hi afegeix López. El delegat de la UGT assegura que s'ha reduït respecte a fa sis anys el nombre de contractes eventuals per a l'estiu, que ha passat d'uns 1.600 l'any 2006 a entre 1.000 i 1.200 ara, amb una reducció també del nombre d'hores.

Diversos visitants aquesta temporada han expressat queixes sobre l'estat de neteja en què es troba el parc i la falta de control i organització de les cues, especialment fora de temporada alta. Aquestes s'afegeixen al malestar pel fet que algunes atraccions icòniques hagin estat tancades entre setmana, com va ser el cas de la nova muntanya russa Shambhala, inoperativa durant una part de les vacances de primavera del públic britànic a principi de juny, que va provocar diverses queixes a portals d'internet com ara Trip Advisor.

La UGT vincula en part la situació a la compra del 50% del parc per part del fons italià Investindustrial el 2009. “Volen maximitzar beneficis”, considera López, que també critica l'actitud de Criteria, propietària de l'altra meitat. Tot i que el sindicat celebra les inversions fetes (com ara Shambhala o l'àrea Sésamo Aventura), alerten que les reduccions de personal poden repercutir en un perjudici de la imatge. “Correm el risc de passar de parc temàtic a parc d'atraccions, i ningú viatja només per anar a un parc d'atraccions”, alerta.

“La plantilla va créixer el 2011”

La direcció del parc temàtic situat entre Vila-seca i Salou, consultada per aquest diari, va qualificar com a “falses” les acusacions de la UGT i va assegurar que durant el 2011 el parc “va tenir més treballadors” que l'any anterior, tot i que va declinar oferir dades concretes sobre aquest tema. “Les acusacions responen a una política de conflictivitat sindical”, van assegurar fonts de Port Aventura, que sostenen també que la satisfacció dels clients, avaluada a través d'enquestes diàries fetes per una empresa externa, aquesta temporada és superior a la del 2011. El parc sosté que està fent un “esforç inversor” per continuar creixent i creant treball, i que mai no ha reduït els mitjans de seguretat de les instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot