Societat

La Generalitat treu importància a l'ajornament de la decisió final sobre la ubicació d'Eurovegas

Homs reivindica la tasca negociadora duta a terme i que ha situat la candidatura catalana en igualtat de condicions amb la de Madrid

El portaveu reitera que el govern té l'“obligació moral” d'estudiar el projecte

La Generalitat ha tret importància aquest dilluns a l'ajornament de la decisió final sobre la ubicació del macrocomplex d'oci i joc Eurovegas anunciat aquesta tarda pel representant de Las Vegas Sands Michael Leven. El portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat que sempre s'han situat en un termini “de cara al setembre”.

En qualsevol cas, ha reivindicat que la tasca negociadora de la Generalitat ha aconseguit situar la candidatura de la capital catalana “en igualtat de condicions” amb la de Madrid. En aquest sentit, ha assegurat que l'administració està immersa en un procés de “seducció” de la multinacional hotelera del magnat nord-americà Sheldon Adelson.

Homs ha defensat l'aposta de l'executiu per acollir pel seu compromís amb la creació de llocs de treball. De fet, ha considerat una “obligació moral treballar pel projecte” i ha subratllat que el país no es pot permetre “el luxe de descartar llocs de treball”.

Tot i que ha considerat “legítim” que cadascú expressi la seva opinió sobre Eurovegas, ha demanat que no es faci des del prejudici. “Costa pensar que algú es pugui oposar a una cosa que encara no està del tot definida”, ha reblat. És més, ha acusat de fer “populisme” a aquells qui lliguen el projecte a les màfies, la prostitució o l'esclavatge.

“Un país seriós no pot menysprear estudiar a fons un projecte que ajudarà a crear llocs de treball”, ha insistit.

Homs ha explicat que els punts forts de la candidatura catalana són la “capacitat col·lectiva d'atraure turisme i convencions”; una zona amb una “alta capacitat d'infraestructures per absorbir la mobilitat que requereix el projecte”; una ubicació “estratègica” a Europa i la Mediterrània, i “un govern compromès amb l'emprenedoria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Clam per a la millora de la convivència a la Mariola de Lleida

Lleida
societat

Aprovat el pla de prevenció de drogues i addiccions

L’Hospitalet de Llobregat
ciutat del vaticà

El papa anuncia la canonització del primer ‘sant mil·lennista’

barcelona
el pasteral

Comitè d’implantació del pla d’emergència de Susqueda i el Pasteral

el pasteral
SOCIETAT

Un projecte preserva 70 varietats d’hortalisses, 380 de fruiters i 22 de vinya al Sobirà

Sort
educació

Talls de trànsit per demnar zones pacificades a l’entorn de les escoles

barcelona
societat

L’estiu de la Copa Amèrica tindrà un reforç de 600 treballadors de vigilància i manteniment

barcelona
PALAMÓS

El consistori alerta d’estafes telefòniques al municipi

PALAMÓS
GIRONA

Aturem les Guerres reclama la no militarització d’Europa

GIRONA