Recuperar el patrimoni marítim

Una vintena d'embarcacions de vela i tradicionals es reuneixen a Calella de Palafrugell

La platja del Port Bo ofereix una nova postal. Una vintena d'embarcacions de vela llatina i tradicionals s'han reunit en aquest municipi, en la dissetena trobada organitzada pels Amics de la Vela Llatina de Calella de Palafrugell.

Ahir despertaven molta expectació entre els banyistes i visitants, la gran majoria dels quals feien fotografies d'una postal que ja s'ha convertit en típica i que es pot obtenir cada any en aquest racó de la Costa Brava. En aquesta dissetena edició, la trobada ha reunit embarcacions de diferents punts de la costa gironina i també del Rosselló, i una de Sant Pol de Mar. «Es tracta d'una recuperació dinàmica del patrimoni marítim i un homenatge a la navegació tradicional», va destacar el president d'Amics de la Vela Llatina, Pere de Prada. Les embarcacions pertanyen a entitats privades i algunes de les peces que hi participen han estat declarades béns culturals d'interès nacional. Les més antigues són dels anys vint del segle passat, però la majoria són dels anys quaranta i cinquanta. També hi ha alguna rèplica moderna d'un llaüt tradicional.

Divendres es va fer la rebuda i van estar fondejades al Port Bo fins ahir. Després d'un esmorzar al matí amb els tripulants, es van fer parlaments i explicacions de la navegació, i a partir de la una de la tarda van sortir les embarcacions fins a les illes Formigues. Al vespre es va fer un sopar de germanor i una cantada de cançons marineres. «L'any que ve serem majors d'edat», es va destacar en el moment dels parlaments, en relació amb el fet que ja s'arribarà a la divuitena edició. Es tracta d'una «colla d'amics», tal com es defineixen, que cada any aconsegueixen que Calella reflecteixi una imatge que recorda el passat.

K

Més fotografies a www.elpunt.cat

Cap a Menorca

La trobada continua avui. A les deu del matí està previst que es carreguin l'equipatge i les provisions a les embarcacions participants en la segona travessia de vela llatina Port Bo-Fornells (Menorca). Les embarcacions que hi participen són els llaüts Notre Dame de Consolation i Espérance, del Rosselló; Sant Elm, de l'Alt Empordà, i Santa Espina, del Baix Empordà. «Es farà una estada d'una setmana a Menorca, ja que es participa en la trobada d'embarcacions que es porta a terme a Fornells», va explicar el president dels Amics de la Vela Llatina de Calella de Palafrugell, Pere de Prada. Algunes entitats ofereixen suport a aquesta associació per garantir l'èxit de la convocatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot