Societat

Pilar López

Experta en roses

“La rosa viu tant a Sud-àfrica com a l'alta muntanya”

És una apassionada de les roses i presidenta de l'Associació d'Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat, municipi que es converteix aquest cap de setmana en la capital catalana d'aquesta flor, amb la 54a Exposició Nacional de Roses.
Què tenen d'especial les roses?
La rosa té la bellesa, el color, l'olor però també la relaxació, no és debades que hi ha una rosa que és de la pau. Serveix per declarar l'amor i l'amistat i mostrar senzillesa.
Què li suggereix... una rosa i un llibre.
El primer que em ve al cap és el llibre La Malmaison, les roses de l'empératrice Joséphine. S'explica com la dona de Bonaparte va començar la seva col·lecció de roses a París. És la imatge del color i la forma que es pot percebre en una meravellosa col·lecció de roses.
Una rosa i una cançó.
L'any 2010 vam celebrar el 125è aniversari del naixement del roserista Pere Dot. El compositor Joan Josep Blay va fer una sardana en record seu. Va ser emocionant l'audició de la sardana a l'auditori.
Una rosa i una obra d'art.
Rafael Plaza, un pintor local, també amb motiu de la commemoració, va fer una col·lecció d'aquarel·les sobre la varietat de roses Dot. En aquest moment hi ha al voltant de 48 diferents.
Una rosa i un plat de cuina.
A les jornades La cuina de les roses un dels plats que em va semblar bo de gust i agradable quant a imatge va ser l'ànec amb foie i pètals de rosa. Està molt de moda utilitzar el tema de la flor per a la creació de plats de la cuina actual, més elaborada, i sembla que la rosa és la més sol·licitada.
Una rosa i un oli.
Em suggereix funcions terapèutiques: qui no ha anat a comprar rosa mosqueta a la farmàcia? Però també s'utilitza a la medicina més natural, i a l'Ayurveda. Dins de la cosmètica, també hi ha sabons, gels i colònies.
Una rosa i un perfum.
President Tarradellas. És una rosa de color vermell fosc, avellutada i amb molta olor. També penso en la rosa de Sant Feliu. És de color rosa i té un perfum que és molt agradable.
Una rosa i un roserista.
Pere Dot. En l'àmbit internacional és el més conegut. Va néixer a Sant Feliu l'any 1885. Va fer treballs d'investigació i va arribar a cultivar 180 varietats de roses.
Una rosa.
Acabo d'apadrinar-ne una en el projecte de recuperació del patrimoni vegetal de Pere Dot que es diu Golden Moss. És una de les varietats més antigues. Es caracteritza pel seu color groc i forma part de les roses molsoses. Sembla que tingui molsa al voltant de la tija. Encara hi afegiria una altra flor: la rosa del mil·lenari de Sant Feliu.
Roses per tot...
Sí. La rosa viu tant a Sud-àfrica com a l'alta muntanya. S'adapta. Té cabuda a tot arreu, pel que fa al territori, i en qualsevol de les arts escèniques. Funciona com a símbol però també crea ambient a l'entrada de casa en un gerro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet
societat

Arrenca la fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica a Avià

Avià