Societat

El temps respecta les fires de Figueres fins a l'últim dia

La rua infantil, una concentració de cotxes 600 i la diada castellera van ser els principals actes de l'últim dia de fires

El castell de focs des de Sant Ferran va acomiadar la Santa Creu 2012

El dia d'ahir va començar amb un cel grisós que amenaçava els últims actes de les fires, però la meteorologia finalment no va perjudicar l'última jornada de les Fires i Festes de Santa Creu de Figueres. Un dels primers actes del dia, a partir de les 11.00 h, va ser la rua infantil. Va ser una rua que en els altres anys es feia el primer dia de fires i que enguany s'ha fet a la cloenda. Prop d'un miler de nens procedents de nou escoles de la vila hi van participar. La rua –coordinada per Ettore Battaglia, que ahir lluïa un conjunt vermell vistós– anava dedicada a les Olimpíades, que els nens van escenificar amb les seves actuacions i disfresses al llarg del recorregut fins a la plaça coberta. El final de la rua va coincidir amb l'arribada d'un altre seguici: una concentració de quaranta-quatre cotxes Seat 600 concentrats des del matí a la plaça Creu de la Mà i que al migdia es van aplegar a la plaça del gra.

Els 600 i castells

Entre aquests cotxes hi havia el primer 600 que es fa ver a l'Estat espanyol (matrícula 100100 de Barcelona, construït a final de la dècada dels 40). L'altre plat fort d'ahir a Figueres va ser la diada castellera amb prop de quatre-cents castellers procedents de tres colles a la plaça de l'Ajuntament: la colla de Cornellà de Llobregat, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i els amfitrions de la Colla Castellera de Figueres. Els locals es van lluir i van estrenar castell amb un 7de 6: el primer 7de 6 provat i descarregat en la història de la colla, que va ser ben celebrat. Els figuerencs també van estrenar canalla: una enxaneta, un acotxador i una nena de dosos van fer les primeres actuacions.

Les parades del mercat medieval i les actuacions de Les Justes del Rei Jaume I que ocupaven la Rampla també van aprofitar fins a l'últim moment els dies de fires, i finalment, el tradicional castell de focs, des de Sant Ferran, a les 22.00 h va acomiadar les Fires i Festes de la Santa Creu 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres