Societat

Quatre focs cremen als Pirineus de Lleida

L'incendi més greu té lloc al terme municipal de Baix Pallars i ha obligat a evacuar una setantena de veïns

L'episodi de vents que va començar la passada matinada a l'Alt Pirineu complica la situació

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant aquesta tarda per controlar els quatre incendis forestals que s'han declarat aquest dijous en diversos punts dels Pirineus de Lleida. La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat el pla Infocat a conseqüència de la simultaneïtat dels sinistres.

El més greu és el que crema al terme de Baix Pallars, al Pallars Sobirà, en el qual treballen 35 dotacions aèries i 3 mitjans aeris, segons ha explicat el cos d'emergències en un comunicat.

Aquest foc avança a banda i banda del Noguera Pallaresa i de la carretera N-260, que es troba tallada en tots dos sentits de la marxa entre al quilòmetre 285.

A l'oest de Gerri de la Sal, l'incendi afecta el Serrat de les Forques, on es troba el nucli de Peramea. Segons fonts de Protecció Civil citades per l'ACN, s'ha hagut de desallotjar de manera preventiva una setantena de persones d'aquesta localitat, inclosos els veïns d'una quinzena de masies aïllades.

A l'est de Gerri, les flames s'estenen l'Obac d'Enseu.

Situació difícil pel vent

L'orografia del paratge, amb molt de pendent, juntament amb el fort vent que bufa a dalt de les carenes, dificulta les tasques d'extinció de l'operatiu.

Per altra banda, 17 dotacions dels Bombers treballen en un incendi d'arbrat que afecta els marges de la carretera de la Guineu, que connecta Organyà i el nucli de Montanissell. El foc es desenvolupa al barranc de la Muntanya.

Un tercer foc crema a l'est del nucli de Calvinyà, a Valls de Valira, al nord de la Seu d'Urgell. Dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, juntament amb els Bombers d'Andorra, treballen per extingir les flames, que afecten al marge dret de la carretera N-145.

A l'Alta Ribagorça, un quart incendi s'estén per una zona de pins al fons del barranc Viu de Llevata. En aquest foc hi treballen cinc dotacions terrestres dels Bombers.

Activada l'alerta de l'Infocat

Protecció Civil ha posat en fase d'alerta el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) a conseqüència de la simultaneïtat dels quatre incendis forestals que s'han declarat aquest matí. A la demarcació de l'Alta Pirineu la situació es veu agreujada per l'episodi de vents que va començar la passada matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens