Societat

LA CRÒNICA

DE tarragona

Eurovegas a Tarragona?

Mentre l'alcalde de Tarragona es desespera amb els d'Ikea per si vénen o no vénen, el de Rasquera ha decidit tirar pel dret i ha trobat una associació de consumidors de cànnabis que eixugarà el deute de l'Ajuntament en un tres i no res si els dóna permís per plantar la seva llavor dins dels límits del terme municipal i de la legalitat vigent. Solucions agosarades en uns temps durs, però el portaveu del govern, Francesc Homs, ja ha dit que no és el moment de ser llepafils. Ah, calla, no! Homs no ho deia per permetre la plantació, sinó per atreure, a Viladecans, els casinos d'un “home de negocis” americà, encara que, per a ell solet, caldria modificar unes lleis que de cap altra manera no permetrien l'arribada de les ruletes, els daus, les cartes i les senyoretes i els noiets que sempre acompanyen aquesta curiosa modalitat d'oci familiar.

Però ja està dit, vivim temps difícils, i el mercat no perdona els que filen prim. En comptes de confiar el futur local a una respectable botiga de mobles, l'Ajuntament faria bé si explorés vies menys convencionals per fer calerons. Rasquera i Viladecans ens marquen el camí. Els uns, explorant les possibilitats no delictives de la producció de substàncies lleugerament al·lucinògenes. Els altres, fent-se un vestit a mida que redefineix el que és respectable, legal o just. Al cap i a la fi, si el pistoler Bugsy Siegel, en nom d'un important conglomerat de famílies de Chicago, ho va aconseguir al Las Vegas original, perquè no podria fer el mateix aquí en Sheldon Adelson, que té bons contactes dins aquest govern amic dels negocis?

La cosa pinta tan bé que un regidor de CiU, Òscar Busquets, no ha dubtat a demanar un Eurovegas a Tarragona. Però a Busquets se li nota la mala consciència, perquè en l'article en què ho diu no es cansa de repetir que la cosa consisteix bàsicament en hotels, centres de convencions i galindaines per l'estil. Busquets, home, no siguis així. Diguem-li pa al pa, i vi al vi, com els de Rasquera. Creus que els centenars de milers de turistes que ens pinta en Mas vindrien a uns solars de Viladecans, o de Tarragona, a fer el que ja poden fer a casa seva? Sense una mica de vici la cosa no tindria gràcia, i no faríem caixa. Voleu diner fàcil? Voleu joc? Voleu prostitució? Voleu blanqueig de capital? Doncs admeteu-ho obertament, i no baixeu a Rasquera a fer sermons sobre el que és legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA