Societat

“El món agrari a les terres de parla catalana” arriba a Elna

Aquesta exposició didàctica pretén ensenyar el funcionament tradicional del món agrícola

Tracta també sobre el sentit de l'agricultura moderna a les nostres terres i evoca la qüestió de la qualitat i la diversitat de la nostra alimentació.

La repartició del treball entre homes i dones al camp català, contractes d'arrendament i propietat, moviment cooperatiu, diversitat dels cultius i dels recursos són alguns dels aspectes de l'exposició itinerant “El món agrari a les terres de parla catalana”. Les associacions d'Elna Terra dels Avis, Amics d'Il·liberis i el Fons Michel Guisset han col·laborat amb la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació de Món Rural en aquesta l'exposició. La participació nord-catalana ha consistit en la cessió de vuit fotografies que van des dels anys 1930 fins a l'actualitat.

Cicle de conferències

Després de recórrer els altres Països Catalans l'exposició arriba a Elna, on s'inaugura divendres 2 de setembre al vestíbul de l'ajuntament d'Elna.

En motiu de'aquesta exposició l'associació Terra dels avis organitza una sèrie de conferències el 17 de setembre, diada del patrimoni arreu de l'estat francès. El tema genèric de les conferències, proposat pel ministeri de cultura enguany, és “el viatge del patrimoni a través del temps i de l'espai”. Les conferències tindran una durada de trenta minuts i s'aniran succeint al llarg de la jornada.

La primera començarà a les 10 del matí i serà el secretari de l'associació Terra dels Avis,Joan Lluís Mas, que parlarà en català sobre ”1896: El mercat d'Elna pren el tren”.

A tres quarts d'onze Yves Escape parlarà, en francès, de “El rec de Tuïr: un recorregut a través dels segles i els camps”.

A dos quarts de dotze el professor d'història econòmica de la universitat de Girona Enric Saquer i el becari del Centre de Recerca d'Història Rural de la UdG parlaran, en català, de: “Moure's per casar-se. Migracions i mobilitat matrimonial a la diòcesi de Girona en el segle XIX”.

A dos quarts de tres l'escriptora i dietista Eliana Thibaut i Comelade parlarà, en francès, de “De la papa de l'Imperi Inca a la trumfa Beà d'Elna”.

A un quart de quatre la professora jubilada de la universitat de Perpinyà Miquela Valls parlarà en català de “Viatge de l'Empordanet a Elna, coses vistes” de l'escriptor Josep Pla.

A les quatre la darrera conferència la donarà en francès la doctorant en història de l'art Floriane Delaris Rossignol sobre “De les vinyes a la muntanya, un viatge dis l'obra de l'Esteve Tarrús”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses