Societat

Resignació i normalitat en el primer dia del tall ferroviari més gran fet mai a Catalunya

La circulació ha quedat interrompuda a l'estació de Sants de Barcelona fins al 27 d'agost a causa de les obres que es faran per cobrir les vies del tren

Abans de validar el bitllet, els informadors pregunten als usuaris el seu destí i els assessoren sobre com arribar

Els usuaris de Rodalies de Renfe viuen amb paciència i resignació les primeres hores del tall del servei de trens amb accés a l'estació de Sants de Barcelona. Des de primera hora del matí desenes d'informadors reben als usuaris a l'estació de l'Hospitalet, on finalitza el servei, que es mantindrà interromput durant 24 dies, a causa de les obres de cobertura de les vies a Sants.

I és que, des d''aquest dijous i fins al 27 d'agost, les vies que surten de l'estació de trens de Sants, a Barcelona, cap al sud estaran inoperatives, amb l'excepció de les d'alta velocitat. Això fa que hi hagi alteracions en la majoria de línies de Renfe. El tall ferroviari es considera el més gran fet mai a Catalunya i suposa haver de modificar horaris i recorreguts de les línies de Rodalies i Regionals. Segons es calcula, afecta uns 150.000 usuaris al dia, però, re moment, la jornada s'està vivint amb normalitat i resignació.

Abans de validar el bitllet, els informadors pregunten als usuaris el seu destí i els assessoren sobre com arribar. Una de les usuàries, l'Àngela, lamentava aquest matí que el seu trajecte diari s'allargui en més de 45 minuts cada dia. “Vinc de Sant Feliu de Llobregat i he d'anar al centre de Barcelona. Cada dia sortiré de casa una hora abans per no fer tard. És un inconvenient més que cal afegir al fet de treballar a l'agost”, deia de camí al metro.

A terra s'han dibuixat els camins als diferents mitjans de transport alternatiu. En els accessos al metro també hi ha informadors i la megafonia del suburbà recorda els problemes en Rodalies.

“Les obres s'han de fer i hi ha suficient informació però no deixa de ser un gran destorb. Haurien d'haver buscat alguna una altra alternativa”, comentava Alberto, que viatja de Martorell al centre de Barcelona.

Altres dels afectats són els usuaris que aquest matí volien anar a les platges del Maresme des de l'Hospitalet. “Ara hem d'anar en Metro fins al Clot, més de tres quarts d'hora de camí”, deia Engracia que pretenia gaudir amb el seu fill d'un dia a la platja de Montgat.

A l'interior dels vagons de tren, la megafonia recorda en tres idiomes el tall del servei i les alternatives, en funció de la línia en la qual viatja cada passatger.

Canvis de recorregut

La línia R1 (Maçanet - Molins de Rei per Mataró) no prestarà servei entre Arc de Triomf i Molins de Rei perquè acabaran el recorregut a l'estació de França. Des d'aquí, els usuaris podran agafar la R2 Nord, per arribar fins a passeig de Gràcia i Sants o la L1 a Clot i la L4 a l'estació de França.

La línia R2 nord (Maçanet - Aeroport per Granollers Centres) s'aturarà a Sants i els usuaris que vulguin anar fins a l'aeroport tindran una llançadora cada quinze minuts. La línia R2 Sud (Sant Vicenç de Calders - Estació de França) acabarà el seu recorregut a Bellvitge, des d'on els passatgers podran agafar els FGC a Gornal.

Els trens de la línia R3 (Puigcerdà - L'Hospitalet) no circularan entre l'Hospitalet i Barcelona Sants, de manera que aquesta serà la darrera parada. Pel que fa a la línia R4, (Sant Vicenç de Calders - Manresa) prestarà el servei en dos trams diferenciats: per una banda fins a l'hospitalet des de Sant Vicenç de Calders, i per l'altra des de Sants a Manresa. Entre l'hospitalet i Sants, els usuaris hauran d'agafar la línia 1 o la línia 5 del metro. Els usuaris de la línia R7 (Cerdanyola Universitat - Sant Andreu Arenal) disposaran d'un tren per sentit cada hora.

Per tal d'afectar el mínim a les línies R13, R14, R15 i R16 de regionals, els trens es desviaran per Vilafranca del Penedès entre Sant Vicenç de Calders i l'Hospitalet de Llobregat on començaran i acabaran recorregut. Els usuaris hauran d'agafar la línia 1 del metro per arribar fins a Barcelona. Només la R12 arribarà fins a Sants, tot i que els viatgers hauran de fer un canvi de tren a Calaf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet
societat

Arrenca la fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica a Avià

Avià
GIRONA

Multen el Fòrum Gastronòmic per haver deixat aparcar a la Devesa

GIRONA

Adjudicades les obres de l’eix que potenciarà la mobilitat entre Girona i Salt

salt
Societat

Aquesta nit, la Cremada del Dimoni, a les festes de Badalona

Badalona

Dimiteix la directora de l’institut Duc de Montblanc a qui docents acusaven d’assetjament laboral

RUBÍ
Societat

L’escorxador de Falset es convertirà en un establiment de manipulació de caça major

Falset
urbanisme

Primeres obres del pressupost de Barcelona, a la Barceloneta

barcelona