gastronomia

El menú gastronòmic de Santa Oliva

Baltasar Julià, director propietari del restaurant vendrellenc El Molí de Cal Tof, ha volgut oferir un homenatge al municipi veí de Santa Oliva, presentant un menú gastronòmic dedicat a aquesta població, elaborat amb productes autòctons de les seves hortes i el secà. El menú, que ha estat presentat darrerament en presència de l'alcaldessa de Santa Oliva, Cristina Carreras, membres de la corporació municipal i dels mitjans de comunicació, s'ha incorporat a la carta del restaurant, que es troba pràcticament al límit entre els termes municipals del Vendrell i Santa Oliva.

Baltasar ens ha comentat que des de sempre ha promocionat moltíssim la gastronomia típica del Vendrell i, especialment, el seu plat més representatiu, que és el xató, i que ara ha volgut incorporar a la seva oferta culinària, que comprèn plats molt apetitosos de la cuina catalana, un menú inspirat en la gastronomia de Santa Oliva. Per a la seva creació ha comptat amb l'alcaldessa d'aquesta població, la historiadora local Lola Díaz, la ceramista Roser Oter –que ha dissenyat i realitzat els plats– i el xef d'El Molí de Cal Tof, Lluís Viñas.

El menú consta d'un aperitiu, dos plats i postres, i s'inicia amb l'esmorzar de vinya, a base d'una torrada amb tomacó, pernil salat, raïm i arengada confitada dessalada. El primer plat és un trinxat que té dues versions, la d'hivern (amb col, ceba, botifarra negra i patata) i la d'estiu (amb escalivada amb cansalada virada amb un fons de patata cuita amb oli d'oliva, llaurer i alls). El segon plat és un gall rostit amb figues o ànec amb salsa fina de ceba, tomàquet, bolets i herbes aromàtiques. Les postres, naturalment, són els coneguts reblons i merlets, tradicionals de Santa Oliva. Els reblons recorden les pedres que, històricament, utilitzaven els pagesos per fer els marges a les finques, i estan fets al forn amb ametlla, mel i sucre; els merlets són els pilars que hi ha al cim de les muralles dels castells i, com a postres, són bunyols farcits de crema i formatge de cabra. El menú té maridatge amb cava brut nature del Penedès i vi negre elaborat amb cabernet sauvignon. I a la carta d'El Molí de Cal Tof s'ofereix per un preu de 25 euros amb beguda inclosa, cava i vi.

D'aquesta manera, els comensals del restaurant poden degustar a partir d'ara, a més dels plats de la cuina tradicional catalana, tant de carns com de peix i mariscs, que durant molts anys han convertit aquest establiment en tota una referència gastronòmica al Penedès, el menú gastronòmic de Santa Oliva, elaborat amb productes identificats amb el territori i la temporada, i consensuat arran d'unes jornades de treball i estudi a la seu de l'establiment situat al peu de l'avinguda de Santa Oliva.

Adreça: Restaurant El Molí de Cal Tof. Avinguda de Santa Oliva, 2. El Vendrell (43700) Telèfon: 977 66 26 51. Fax: 977 977 66 59 24 Horari: de 13 a 16 h, i de 20.30 a 23.30 h. Tanca dilluns, excepte vigílies i festius. Serveis: aire condicionat. Aparcament. Menjador privat amb capacitat per a 16 comensals. Targetes American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat