Societat

ponts

El ministeri licita el circuït de piragüisme

Té un cost de 556.325 euros, preveu també un camp d'eslàlom i dues passarel·les

El ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) ha licitat a través de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) les obres de condicionament d'un tram de riu Segre al municipi de Ponts (Noguera) per què s'hi pugui desenvolupar la pràctica de l'eslàlom i del piragüisme, a més de la construcció de dues passarel·les que tancaran el circuit de l'itinerari ja construït. L'actuació, molt reclamada per Ponts i que suposarà una inversió de 556.325 euros, s'integra entre les obres de restitució territorial per la construcció de l'embassament de Rialb i té com objectiu incentivar l'atractiu turístic d'aquesta localitat afectada per l'embassament.

L'actuació principal consistirà en la col·locació d'un deflector frontal de sis metres d'ample construït amb escullera al principi del tram. A més, s'inclourà una obra hidràulica per garantir el cabal ecològic en el canal dret d'aigües lentes.

El projecte també preveu que s'instal·lin en el canal esquerre obstacles que actuïn com deflectors de l'aigua, amb pedres d'escullera, mentre que en el dret o lent s'introduiran travesses transversals per acumular aigua per a la remuntada.

El camp d'eslàlom comptarà amb quinze portes a favor de la corrent i altres set per remuntar i també inclourà una preinstal·lació de canalització perquè els organitzadors de les proves puguin utilitzar un sistema de cronometratge durant les competicions.

Juntament amb l'obra principal, a la llera s'han projectat dues passarel·les que donaran continuïtat a l'itinerari ja existent, una de 10 metres de llum sobre la sèquia de Ponts i una altra de 25 que travessarà el riu Llobregós.

El projecte del canal d'aigües braves i de les dues passarel·les, la licitació del qual recull avui el BOE, complementa el parc fluvial “La roca del call” inaugurat el maig passat executat per la CHE en aquesta localitat on va invertir més de 2,8 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot