el reportatge

El Sant Pau nipó

La cuinera Carme Ruscalleda celebra el cinquè aniversari del restaurant que té a Tòquio

els dos sant pau. La que és considerada millor cuinera del món, Carme Ruscalleda, acaba de celebrar el cinquè aniversari del Sant Pau que va obrir a Tòquio. La celebració arriba quan s'han acomplert els vint anys del restaurant de Sant Pol de Mar.

La cuinera amb més estrelles Michelin del món, Carme Ruscalleda, ha celebrat els cinc anys del restaurant que va obrir al centre de Tòquio i ho va fer de la millor manera possible: cuinant. La xef catalana va presentar diversos plats dissenyats per a l'ocasió barrejant ingredients de la cuina catalana i la japonesa. La tapa d'aniversari que van tastar els convidats portava una bombolla d'oli d'oliva envoltada d'una cruixent capa de pa, amb tomàquet i sal de Mallorca fosa amb miso, sake i elements del cirerer, l'arbre adorat al Japó, a més de botifarra negra. Tampoc va faltar el tradicional pa amb tomàquet que es pot degustar habitualment en aquest restaurant que va obrir ara fa cinc anys en una zona de luxe de nova construcció situada en ple centre de Tòquio. L'establiment, amb capacitat per a cinquanta clients, només ofereix cuina catalana i és el primer d'aquest estil que va obrir a la capital japonesa. L'arrelament a Catalunya és tan gran que la decoració de l'establiment se centra en artistes del país, amb pintures de Guinovart, Tàpies, Miró i fins i tot la carta està decorada per Perajaume.

La cuinera de Sant Pol, que fa només unes setmanes inaugurava la Fira de la Maduixa a Sant Cebrià de Vallalta, s'ha desplaçat fins a la rèplica del Sant Pau per celebrar els seus cinc primers anys de vida. Va qualificar aquesta aventura com un «experiment d'èxit» en què sempre ha prevalgut la qualitat. De manera incansable Ruscalleda ha fet una defensa aferrissada dels productes frescos i de qualitat com a base de la bona cuina. I per això res millor que consumir el que es fa a prop de casa, des de les maduixes de Sant Pol als pèsols de Llavaneres. En el cas del Japó també busca els productes frescos al mercat i el que no es troba s'importa de Catalunya. L'equip de cuiners del Sant Pau nipó, on Ruscalleda només es desplaça un parell de cops l'any, no descuiden la importància que té per als japonesos la veneració de la taula.

La millor cuinera del món també va sorprendre a un exigent públic japonès, acostumat a la qualitat però també a la bona presentació dels plats, amb un seguit d'originals tapes com un salmorejo amb guacamole, barqueta de shirauo, coca de xili, tricorni de bacallà o hamburguesa ibèrica. La forta competència en aquesta gran ciutat del Japó, que la mateixa Guia Michelin considera la més gastronòmica, ja que hi ha el rècord de 227 estrelles repartides entre 173 restaurants, era un dels handicaps per a la cuinera. El Sant Pau japonès, però, manté les dues estrelles concedides el 2007. «Jo crec que els agrada la nostra cuina perquè conceptualment és molt similar a la japonesa, perquè apostem per la temporada, per aquesta puresa del gust», va explicar la cuinera als mitjans. Ruscalleda, que acaba de celebrar els 20 anys del seu restaurant de Sant Pol de Mar està de doble aniversari i ha pogut aprofitar per anar fins a Tòquio coincidint amb el període de vacances que fa la primera quinzena de maig a Sant Pol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA