Societat

societat

Els gironins reben el 2011 de maneres ben diverses

Les localitats costaneres comencen l'any amb sardanes arran de mar o amb capbussades col·lectives

Els Mossos atrapen 34 conductors beguts i la prova de la ceba albira un any plujós

Els municipis gironins van celebrar l'entrada de l'any de múltiples i originals maneres. A l'Escala ja és tradicional l'Aplec del Sol Ixent, en què es balla una sardana a la punta de Montgó en el moment de la sortida del primer sol de l'any. L'aplec de l'Escala va començar al 2006. Més antic és el que es fa a Cadaqués, que va començar al 1990 i aplega un bon nombre de gent per ballar sardanes al cap de Creus. En tots aquests aplecs es va acompanyar l'acte amb una bona xocolatada.

L'aplec de benvinguda de l'any a Palafrugell es va fer, com cada any, al Far de Sant Sebastià. Aquest aplec va néixer l'any de commemoració del centenari del naixement de Josep Pla i va aplegar tot de gent que va sortir fins tard, així com gent d'arreu que venia a ballar sardanes. L'aplec també va reunir un grup d'esportistes de Vulpellac que van començar l'any fent una marxa –anomenada Janoarius– des de la seva localitat i que van acabar fent una bona remullada.

Fins a 130 persones van fer el primer bany de l'any a la platja de Sant Feliu de Guíxols, fent cas omís de les temperatures d'aquesta època.

La ceba albira neu i pluja

Com es tradició la nit de Cap d'Any, el meteoròleg aficionat Josep Grabulosa, el popular Pep de can Puet, va esclofollar la ceba per fer la ja famosa prova de la ceba per pronosticar el temps que farà durant l'any entrant. La ceba vaticina que al mes de gener vindrà una gran nevada. Del febrer fins a l'agost es produiran pluges abundants. De setembre a desembre, sequera. A la vista de la predicció del temps, segons Grabulosa, tot apunta doncs que aquest 2011 serà un any molt fructífer per a la producció de fesols de Santa Pau.

34 conductors beguts

La nit de cap d'any no hi va haver cap accident mortal a les comarques gironines. Els Mossos, però, van denunciar 34 conductors que anaven beguts, 24 van ser denunciats per la via administrativa, és a dir, van marcar entre 0,25 i 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, i 10 ho van ser per la via penal, dels quals tres ho van ser per haver-se negat a fer la prova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses