gatronomia

El Rafal, cuina tradicional a La Pobla de Montornès

El restaurant El Rafal, situat al nucli antic del municipi de la Pobla de Montornès (Tarragonès), a uns 100 metres de l'església del poble, va obrir les portes a la dècada dels anys setanta i, després de més de trenta anys, ha canviat de gerència en aquest 2009, va passar a les mans d'Iban Tomás i de la seva esposa, Montse Bonilla.

Iban Tomás és un xef jove amb una llarga i important trajectòria professional. Després dels estudis d'hoteleria, va treballar de cuiner als restaurants El Tall de Conill, de Capellades; el Rusc, de la Massana (Andorra); Cal Ble, d'Igualada; com a segon de cuina, al restaurant Abrevadero, de Barcelona, i a l'Alkimia (1 estrella Michelin) també de Barcelona, fins que va aterrar a terres tarragonines, com a xef de Les Bruixes de Burriac, el restaurant gastronòmic de l'hotel Gran Claustre, d'Altafulla, on continua oferint la seva interessant cuina d'autor amb matisos mediterranis.

A començament d'any, va iniciar un projecte nou conjuntament amb la seva dona i sense deixar Les Bruixes i es va quedar El Rafal per donar continuïtat a aquest establiment restaurador «de tota la vida» de la Pobla.

Iban Tomás i Montse Bonilla continuen oferint en el marc rústic dels dos menjadors que té El Rafal, un d'ells per a fumadors i amb una capacitat total per a 100 comensals, cuina tradicional mediterrània, de la qual destaquen les calçotades, en temporada.

Entre les especialitats culinàries podem destacar l'arròs de magret d'ànec, 12 euros; els calçots, 10; el timbal de patata emmascarada amb bolets i gambots, 12; la cua de bou amb verduretes, 14; el garrí confitat amb cebetes glacejades, 15; el rap amb carbassó i tomàquet rostit, 15; l'entrecot a la brasa amb trinxat de la Cerdanya, 16; el filet de bou amb albergínia i bolets, 18... i, a l'hora de les postres, el tiramisú, 6; el coulant de xocolata amb gelat de vainilla, 6, o la mousse de xocolata i taronja, 6, entre d'altres. El restaurant també ofereix un menú diari per 12 euros. El celler disposa d'unes 25 referències de vins i caves i el vi de la casa és el Crinel, de 8 euros.

Direcció: plaça de la Bassa,1. 43761, la Pobla de Montornès e-mail: [email protected] Telèfon: 977 64 84 24 Horari: de 13.30 a 16.00 i de 20.30 a 23.00 hores. Tanca diumenges nit, dilluns tot el dia i de dimarts a dijous nit Targetes de crèdit: American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa Serveis: terrassa i dos menjadors privats per a fins a 40 comensals. S'admeten gossos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona
OLOT

L’Oncolliga dona 8.000 euros a l’Hospital d’Olot per comprar tres lliteres

OLOT
societat

Terrassa dedicarà la propera edició de la Fira Modernista a Lluís Muncunill

Terrassa
Societat

La multireincidència, en el punt de mira del pla de seguretat

Barcelona