La XIV Fira del Vi de Falset tanca les portes amb més de 15.000 visitants

L'obertura del Castell del Vi ha resultat un èxit rotund

La Fira del Vi de Falset pretén promocionar i donar a conèixer els vins elaborats per les dues denominacions d'origen (DO) del Priorat, la DO Montsant i la DO Priorat, així com altres productes del territori, al marge del Castell del Vi, la gran novetat del certamen d'enguany. El nou espai ha estat creat amb la vocació d'atreure els turistes als cellers, monuments i municipis del Priorat.

El responsable de Turisme del Consell Comarcal del Priorat, David Esteller, va explicar que el Castell del Vi, situat al remodelat castell de Falset, consta de tres espais, cadascun dels quals té una finalitat. La planta baixa pretén ser una «introducció sensorial» al món del vi, i disposa d'audiovisuals i elements decoratius, com ara ampolles de vi buides que formen figures. La primera planta és més informativa, amb cartells i vídeos que expliquen el procediment d'elaboració del vi i la història vinícola del Priorat. Finalment, la tercera planta se centra en la projecció del Priorat com a zona vinícola en l'àmbit estatal i internacional.

Aquests dies de fira, prop de 1.250 persones han seguit la visita guiada proposada per l'organització per conèixer amb detall el nou espai i la cultura vinícola. Els visitants, en aquesta edició, i com ja és habitual, han pogut tastar els vins de diferents varietats i comprar-los. La fira també ha ofert activitats paral·leles a diversos municipis de la comarca, per «descentralitzar» la mostra i oferir més activitats.

Tast a Torroja

Ahir al matí, els cellers de Torroja del Priorat van organitzar un tast de vins a Cal Compte. La idea era promocionar i donar a conèixer la personalitat dels seus vins, procedents de vinyes que creixen en sòls 100% de llicorella i espectaculars costers. El preu era de 8 euros i també incloïa una exposició d'etiquetes dels vins anteriors als anys setanta i una mostra d'Art & Vi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Vaga a Nestlé Girona pel desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

girona

Obres a la recepció i el magatzem de la Policia Municipal

SABADELL
societat

El CE Sabadell i l’EFB Ripollet investiguen una batussa d’adults en un partit de prebenjamins

SABADELL
societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple arriben a la quinzena edició

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona

Els vehicles forans ja han de pagar per aparcar a Gavà Mar

Gavà
BARCELONA

L’Institut de formació empresarial tindrà 840 alumnes

BARCELONA
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona