Societat

Pocs autocars i no pas plens del tot

La bandera vaticana va dominar, juntament amb la catalana i l'espanyola, però se'n van veure moltes de sud-americanes

Per l'autopista hi circulaven pocs autocars

No era pas com el 10-J: aquell dia tot estava col·lapsat, i les corrues de gent eren immenses

El control dels Mossos al peatge de Mollet del Vallès que vaig veure a quarts de nou del matí, amb cotxes envoltats per agents, em va fer pensar que havien extremat les mesures de seguretat i que sospitaven de tothom. Quan hi vam ser ben bé a sobre vaig veure que la seguretat era viària, i que tot aquell jovent feia cua per bufar.

Per l'autopista hi circulaven pocs autocars. No hi havia la densitat de les grans ocasions; ni tan sols el mateix nombre de gent que quan juga el Barça i les penyes es mobilitzen. I, evidentment, res a veure amb el 10 de juliol d'aquest 2010. El 10-J va ser espectacular, des de l'estació d'autobusos de Girona mateix. A totes les andanes, aquell dissabte d'estiu a les tres de la tarda, hi havia cua per a un mateix destí. Ahir, a les 7 del matí, tan sols un autocar i no pas ple del tot. Deixeu-me aportar una dada sense valor estadístic: Sarfa va noliejar nou autocars per anar a veure el papa Benet XVI. D'aquests, un va sortir de Girora i un de Palafrugell. Cap dels dos no era ple del tot. En canvi, van tenir més èxit els set que van sortir del Bell-lloc i les Alsines, col·legis de l'Opus Dei, concertats, un de nois i l'altre de noies.

A dos quarts de nou del matí, ja érem a l'aparcament assignat al nostre autocar, a Còrsega-Lepant, a dos carrers de la Sagrada Família. No n'hi havia pas tants com el 10-J; aquell dia tot estava col·lapsat, i les corrues de gent eren immenses.

Vam fer un viatge discret, d'hola i adéu. De “feia temps que no ens vèiem”. “Bé, fins després. Que us vagi bé”. Cadascú per la seva banda, sense consignes ni càntics assajats; nosaltres? Només faltaria! Vet aquí que vam sentir més crits de “Benedicto, plas,plas, plas, plas, plas!” Ningú no havia pensat cap consigna o rodolí amb Benet o Benet XVI. Ens han parit així.

En arribar al carrer Marina, vaig començar a sentir crits de joia, per no dir histèrics, des de megafonies portàtils. I vaig veure gent jove amb guitarres i un capellà jove amb collet i vestit negre elegant que duia la batuta. Cantaven himnes neokumbaià i ballaven al voltant d'una mena de creu processional, d'una bandera espanyola i d'una bandera de Castelló, com la de València, però amb la franja verda.

Vaig veure molta bandera. Tots vam tornar amb senyeres i banderetes als autocars. El groc va dominar: de les banderetes que regalava l'Ajuntament del Cap i Casal, de la bandera del Vaticà, de la catalana, de l'espanyola, de la colombiana, de la veneçolana, de l'equatoriana, de l'argentina... La de Xile la vaig veure clara. I quan estava a punt de dir “mira'n una de francesa o holandesa”, una dona amb accent sud-americà, va aclarir que aquella bandera tricolor era del Paraguai. Per cert, vaig veure molts feligresos amb calabaza i bombilla, prenent yerba mate, mateando. També vaig sentir parlar portuguès, molt de portuguès, no tant com espanyol; en van venir molts de Madrid i Burgos, amb Gaceta inclosa. La prova del nou va arribar a l'hora emotiva del Virolai. Us sabeu la primera estrofa, oi?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El CCM diu que s’ha estalviat 2,11 milions d’electricitat des del 2021 pel sanejament d’aigües

Mataró
ensenyament

L’exposició ‘Vedruna, 200 anys fent història’ s’inaugura a Girona

Girona
GIRONA

Talaran uns 150 arbres morts en 40 carrers de la ciutat

GIRONA
societat

L’arquebisbe dessacralitza l’Església de l’Esperit Sant tot i la resistència dels feligresos

barcelona

Premià de Mar tira endavant amb el nou model de selectiva enmig de les protestes veïnals

premià de mar
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona