Societat

Tribunals

Inoperància judicial

Triguen 12 anys a jutjar un lladre que va assaltar un banc a Mollet del Vallès

L'acusat aconsegueix que li rebaixin la pena per dilació

Quan s'afirma que la justícia és lenta, mai s'exagera. Un exemple evident és el cas d'un home que va admetre ser l'autor d'un robatori en una entitat bancària el 1998 a Mollet del Vallès i que no ha estat condemnat fins ara, dotze anys després. Els fets van passar el 7 de setembre del 1998, quan Sergio Ordóñez, acompanyat de dos menors d'edat, va assaltar una oficina de La Caixa. L'acusat anava cobert amb una bufanda i unes ulleres fosques per no ser reconegut. Dins la sucursal, va tirar a terra un client i amb un tornavís va amenaçar els empleats que li faria mal si no complien els seus propòsits. A més, duia un matxet de grans dimensions amb el qual va agredir el client esmentat, a qui va causar una ferida al braç esquerre que li ha deixat una cicatriu de 15 centímetres. Al final, van entregar-li 210 euros (llavors, 35.000 pessetes) i va fugir.

El processat va estar cinc mesos en presó provisional i la instrucció del cas va quedar aturada al jutjat d'instrucció número 1 de Mollet des del gener del 2002 fins al febrer del 2007, “sense que es practiqués cap diligència no imputable a l'acusat”, afirma l'Audiència de Barcelona en la sentència d'aquest cas. El motiu, segurament, seria atribuïble al col·lapse d'aquest jutjat, una realitat gens estranya als jutjats de tot Catalunya.

La inoperància del jutjat, però, ha beneficiat el lladre confés. La fiscalia, davant l'excessiu temps transcorregut, va demanar que se li apliqués l'atenuant de dilacions indegudes, a banda dels agreujants d'ús de disfressa i de reincidència, ja que el lladre ja havia estat condemnat l'any 1996 per un robatori amb violència. Així, el ministeri públic va sol·licitar que Sergio Ordóñez fos condemnat a un any i nou mesos de presó per un delicte de robatori amb violència i a un any i sis mesos més per un delicte de lesions.

El processat no va dubtar a conformar-se amb aquesta pena rebaixada, tal com recull la resolució judicial. A banda, el lladre és castigat a pagar 6.000 euros al client ferit pels perjudicis causats i a tornar els 210 euros sostrets a l'entitat bancària de Mollet del Vallès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Inspecció de Treball veu dèficits en la retirada d’Amiant a l’antiga Cacaolat

bacelona
Societat

Manresa implanta a tot el municipi un sistema avançat de recollida de residus

Manresa

Premi a un pla d’atenció a les insuficiències cardíaques de Bellvitge

L’Hospitalet de Llobregat
Medi ambient

L’Atles de biodiversitat de Barcelona incorpora 450 noves espècies

Barcelona
Salut

La calor incrementa el risc d’hospitalització per trastorns metabòlics i obesitat

barcelona

Creu Roja va atendre a les comarques gironines 32.263 persones en el 2023

GIRONA

El Consorci de Solius revisa a l’alça les tarifes per eixugar el dèficit pels tancaments

SANTA CRISTINA d’ARO

La unitat d’hospitalització a domicili del Trueta arriba als 200 pacients atesos en els set mesos

GIRONA

Augment de les franges de protecció d’incendis i del pressupost a Sant Cugat

Sant cugat del Vallès