Societat

referèndum sobre la independència

tarragona decideix

El consistori demana 3.000 euros a la plataforma per fer la consulta en centres cívics

L'entitat Tarragona Decideix considera “poc ètic” que hagi de fer front a aquest import

L'Ajuntament diu que són preus públics que cobreixen el cost d'obrir el local

“Abusius”. Així qualifiquen des de la plataforma Tarragona Decideix els preus que l'Ajuntament els requereix per a la cessió d'espais municipals per fer-hi la consulta popular sobre la independència, els preparatius de la qual han entrat en la recta final, ja que està prevista pel 17 d'octubre. La portaveu de la coordinadora, Lorda Marauri, va explicar ahir que, per descentralitzar aquesta acció als barris, el dia del referèndum volien instal·lar una urna en cinc centres cívics, si bé va admetre que no poden assumir els 3.000 euros que els demana el consistori per a l'obertura i l'ús d'aquests espais. “Si guanyéssim diners amb la iniciativa, entendríem que se'ns fes pagar un tant per cent. És raonable que la utilització dels locals no sigui gratuïta, però el preu hauria de ser més proporcionat. Som una entitat sense ànim de lucre i, per tant, lamentem aquestes peticions desorbitades i poc ètiques en comparació amb els serveis sol·licitats”.

Marauri també va recordar que, per fomentar les consultes ciutadanes organitzades des del teixit associatiu, l'Ajuntament va aprovar en el ple del 19 d'abril la cessió d'espais o equipaments públics a una entitat, sempre que aquesta comptés com a mínim amb el suport de 25 associacions inscrites en el registre municipal. “Nosaltres superem amb escreix aquest requisit, ja que en tenim adherides una seixantena”.

La portaveu municipal, Begoña Floria, va aclarir que, tot i que la cessió ha de ser gratuïta, “no ha de costar diners a la ciutadania de Tarragona”: “Vam informar la plataforma de les tarifes aprovades pel consistori, que va fixar els preus públics per a la utilització de les instal·lacions demanades, els quals permeten fer-ne ús però cobrint-ne les despeses d'obrir. Aquest és el tracte que es proposa a qualsevol entitat que vulgui fer una activitat similar”. El preu dels centres cívics –excepte el de la Part Alta– és de 42,85 euros l'hora els diumenges i festius (el dia de la consulta, la plataforma hi hauria d'estar de les vuit del matí a les nou del vespre). L'import del centre cultural de la Part Alta, en canvi, ascendeix a 810,81 euros al dia, ja que és l'únic que no té servei de consergeria i l'Ajuntament l'hauria de contractar.

LA XIFRA

42,85
euros l'hora
costa l'ús d'un centre cívic els diumenges o festius. El de la Part Alta és més car, 810 euros al dia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.