Societat

Reobren la demanda per la gran apagada de Barcelona

L’Audiència de Barcelona ha reobert la demanda contra Fecsa Endesa i Red Eléctrica de España (REE) que va presentar l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) per l’apagada del 23 de juliol del 2007. La decisió de l’Audiència reconeix que l’OCU està legitimada per promoure aquest tipus de demandes.

La demanda va ser arxivada l’abril de 2008 pel jutjat de primera instància número 22 de Barcelona partint dels arguments de les companyies elèctriques, que al·legaven que l’entitat no tenia legitimitat per interposar-la perquè només podia actuar en representació dels seus socis.

Per contra, l’Audiència de Barcelona considera ara que “és clara” la legitimació de l’OCU en la defensa dels seus interessos propis i també en la dels seus associats i els consumidors en general. A més, en contra del que sostenia el jutjat de primera instància, l’Audiència considera que l’associació sí que va complir el requisit d’avís als possibles perjudicats, mitjançant la publicació de l’admissió de la demanda en els mitjans de comunicació.

L’estimació del recurs presentat per l’OCU permetrà, en conseqüència, reobrir la demanda contra les companyies elèctriques, a qui l’associació de consumidors exigeix el pagament d’indemnitzacions de 300 euros per a cada abonat per dia sense subministrament.

L’apagada va generar un total de 92.000 reclamacions, que van suposar el pagament per part de Fecsa Endesa d’indemnitzacions per valor de 19 milions d’euros. A banda, l’expedient obert pel govern per determinar que l’apagada es va produir “com a conseqüència de les deficiències en el manteniment i conservació de la xarxa” va generar dues sancions: una d’11 milions per a REE i una altra de 10 per a Fecsa Endesa. Totes dues empreses van recórrer la multa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.