Societat

Retencions de 24 quilòmetres a l'AP-7 a la sortida del pont de Sant Joan

Sant Joan

L'autopista AP-7 ha estat la via més complicada durant les primeres hores de l'operació sortida del pont de Sant Joan, amb 24 quilòmetres de circulació densa amb retencions en sentit Girona, ha informat el Servei Català del Trànsit (SCT). La via, que comunica la capital amb les carreteres d'accés a les costes catalanes, ha acumulat importants retencions en el tram entre Sant Cugat i la Roca del Vallès i ha arribat a la màxima densitat de trànsit sobre les sis de la tarda. En la mateixa via però en direcció sud també s'han registrat cues quilomètriques entre Mollet i Barberà.

Més de 540.000 vehicles han iniciat avui l'operació sortida del pont de Sant Joan, que culminarà demà al migdia. A les complicacions pròpies d'una jornada prèvia a un pont de quatre dies, s'ha afegit un cotxe bolcat a la C-58 a l'altura de Sabadell (Vallès Occidental), que ha provocat cues d'11 quilòmetres en la via en sentit nord, i un altre accident a la C-32 a Alella, que ha generat complicacions durant una mica més d'un quilòmetre.

Durant la jornada d'avui també hi ha hagut un altre accident a la BV-2041 que ha obligat a tallar la circulació en aquesta via que uneix Gavà i Begues (Baix Llobregat). Així mateix, a Sant Julià de Ramis (Gironès) un conductor ha mort després de topar amb un camió a la carretera N-II, encara que l'accident s'ha produït sobre les 14.00 hores, abans de l'inici de l'operació sortida.

Una altra de les vies on hi ha hagut retencions destacables ha estat la A-2, on s'han acumulat set quilòmetres de cues a Abrera (Baix Llobregat). A la carretera C-31 també s'han registrat algunes retencions a Sant Feliu de Guíxols per accedir a Platja d'Aro (Baix Empordà). Les rondes de la capital catalana també han estat congestionades en els dos sentits durant tota la tarda, segons l'SCT. Igualment complicada ha estat la circulació en el Nus de la Trinitat, així com en l'enllaç amb la C-32 en sentit Castelldefels.

Segons les previsions del Servei Català del Trànsit (SCT), els principals punts conflictius en les hores que queden de l'operació sortida seran una vegada més totes les vies que van a Tarragona -especialment l'AP-7-, així com la C-35 a Vidreres (Selva) i la C-32, a Mataró i Vilassar de Mar, al Maresme. L'operació sortida continua demà, dissabte 21 de juny, quan es preveu una gran nombre de desplaçaments entre les 11.00 i les 15.00 hores.

Respecte a l'operació retorn, les principals dificultats es registraran el dimarts 24 de juny, entre les 17.00 i les 21.00 hores, i les vies amb major congestió seran probablement les que van a Barcelona, des de Tarragona, Castelldefels, Mataró, Vilassar de Mar, Sant Joan Despí i Esparreguera. Per a la nit de la revetlla, dilluns que ve 23 de juny, els Mossos d'Esquadra repetiran els grans controls d'alcoholèmia d'ocasions anteriors, ja que consideren que tenen un gran efecte dissuasori, després que durant els últims sis mesos el 7,6% dels conductors que han bufat han donat positiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.