Societat

Investiguen si l'autocar accidentat a Sant Pol anava a una velocitat excessiva en un revolt limitat a 40km

El vehicle ha envaït el carril contrari a la C-32 i ha bolcat, provocant la mort de sis persones i 68 ferits, dels quals 25 continuen ingressats i 18 estan greus. També s'hi han vist implicats un camió i dos turismes

L'últim recompte d'afectats per l'accident de Sant Pol de Mar eleva a sis el nombre de morts, mentre que altres 68 persones han resultat ferides, 25 de les quals continuen ingressades i18 estan greus. Segons el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, l'autocar accidentat a la C-32 ha perdut el control "en un revolt molt pronunciat, limitat a 40 quilòmetres per hora". El conductor, que es troba en estat molt greu, ha donat negatiu en el control d'alcoholèmia. De moment, però, segons ha dit Moya a RAC1 i Catalunya Ràdio, es desconeixen les causes "reals" que han provocat la pèrdua de la trajectòria del vehicle, que en la sortida de l'autopista ha envaït el carril contrari i ha xocat contra un turisme abans de bolcat. En l'accident també han quedat afectats un segon turisme i un camió. Segons Pérez Moya, els Mossos investiguen si l'autocar excedia la velocitat en un revolt limitat a 40 km.


L’accident de trànsit s'ha produït als volts d’un quart de dotze de la nit al quilòmetre 117,4 de la C-32, en sentit Girona. L'autocar transportava una setantena de turistes holandesos i francesos, i havia sortit a quarts de 3 de la tarda cap a Barcelona per fer una visita turística a la capital catalana. Ja de tornada, l'autocar circulava per l'autopista C-32 fins que ha agafat la sortida de Sant Pol, per deixar el passatge als hotels de Calella i Sant Pol.

Pérez Moya assegura que ara cal saber la velocitat en què anava l'autocar i "si hi ha hagut algun element que ha impedit el control del vehicle". Segons el director del Servei Català del Trànsit, les marques que l'autocar ha deixat a l'asfalt evidencien que el vehicle ha mantingut la seva trajectòria en línia recta en comptes de fer el revolt de sortida de l'autopista, cosa que ha provocat que invadís el carril contrari i xoqués contra un turisme.

A causa de l’accident s'ha activat el pla d’emergències de la Generalitat (Procicat) en fase d'alerta i l’autopista s'ha hagut de tallar completament al trànsit en sentit Girona al llarg de tres quilòmetres per facilitar les tasques de salvament.

Des de primera hora d'aquest divendres al matí es pot tornar a circular per l'autopista, que ha estat tallada mentre equips sanitaris i policials s’encarregaven de les tasques de salvament i trasllat dels ferits a diferents hospitals, tot i que l'accés a la mateixa encara es manté tancat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa