Societat

Els condemnats pel crim de Ripollet surten en llibertat aquest dimarts

Els dos nois obtenen la llibertat vigilada provisionalment perquè la sentència encara no és ferma. No es poden acostar al poble

Els menors Sergio i Luis, condemnats a cinc i quatre anys i nou mesos d’internament, respectivament, per l’assassinat de la nena Maores a Ripollet, quedaran en llibertat aquest dimarts mateix, 28 de juliol, dies abans que, diumenge, vencin els nou mesos d’internament provisional permès per als menors, ja que van ser detinguts el 2 de novembre de l’any passat.

Com que la sentència del jutjat de menors número 3 de Barcelona no és ferma, els dos nois, de 15 i 14 anys, han de ser posats en llibertat fins que l’Audiència es pronunciï sobre els recursos presentats per les seves defenses.

Per resoldre la situació en què quedaran Sergio i Luis, el jutge els deixa en llibertat vigilada: no es poden acostar a Ripollet, on viu la família de la víctima, i només podran sortir de casa seva una hora al dia i amb autorització judicial.

La sentència que condemna els dos nens pel delicte d’assassinat, també condemna els seus pares a assumir els diners de la indemnització de més de mig milió d’euros per als familiars de la víctima. El jutge justifica aquesta condemna afirmant que la seva negligent vigilància sobre els fills va contribuir a convertir-los en dos joves assassins. En aquest punt, el jutge assegura que “ni els pares de Sergio ni els de Luis van adoptar mesures adequades per controlar els seus fills que permetin parlar de conductes diligents”.

La sentència també subratlla que “no res no explica la sortida dels menors a les 11 de la nit sense cap control sobre la tornada” a casa el dia dels fets. El crim es va produir cap a la mitjanit, quan Sergio i Luis van anar a buscar Maores a casa seva. La nena va baixar un moment al carrer i els seus pares ja no la van tornar a veure amb vida.

La sentència relata la brutalitat amb què Sergio la va matar i la complicitat de Luis en l’acte homicida del seu amic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

L’aparició de restes romanes obliga a replantejar la construcció de 300 habitatges a Tarragona

Tarragona

El Banc dels Aliments atén un 3,3% menys de persones en situació de vulnerabilitat

GIRONA

Beques a la Garrotxa per impulsar la formació dels joves

olot

El Clínic presenta un dispositiu sense fils per prevenir la mort sobtada

Barcelona

Obre, al centre, una botiga de la marca Beatriz Furest

girona
societat

Els Mossos admeten que el robatori de coure no es resoldrà aviat tot i augmentar la vigilància

barcelona
Urbanisme

Barcelona inicia el procés per fer definitiu l’urbanisme tàctic de Sant Antoni

Barcelona

Les persones que treballen necessiten cada cop més l’ajuda de Càritas

girona
Urbanisme

Un circuit verd connectarà totes les muralles i fortificacions de Tortosa

Tortosa