Societat

Salut preveu que en sis anys els casos de càncer augmentaran un 60%

Sanitat

La conselleria de Salut ha advertit que en sis anys els casos de càncer a Catalunya augmentaran un 61,6% en homes i un 57,2% en dones, encara que ha constatat que la mortalitat provocada per aquesta malaltia ha disminuït un 1,01% i un 0,19% en homes i dones, respectivament.

En un comunicat amb motiu del Dia Mundial del Càncer que se celebra aquest dimecres, el departament ha explicat que es preveu que els casos anuals en homes passin dels 16.984 actuals a 27.438 el 2015, mentre que en dones s'arribaria a la xifra de 18.986 casos, pels 12.078 d'ara.

Aquest increment està causat, entre d'altres factors, per l'augment i l'envelliment de la població. Els tumors de mama i colorectals són els més freqüents en dones, i els de pròstata, pulmó i colorectal en homes.

Encara que la mortalitat disminueix, sobretot gràcies al diagnòstic cada vegada més precoç i a les millores en els tractaments, el càncer constitueix la primera causa de mort en homes i la segona en dones, després de les malalties cardiovasculars.

La conselleria ha destacat la importància de les estratègies preventives, especialment vinculades a millorar els hàbits de vida saludables, com millorar la dieta i reduir l'obesitat i el sobrepès. També ha recomanat la promoció de l'exercici moderat i regular, evitar els excessos en l'exposició solar i el consum d'alcohol, evitar el tabac i aplicar la vacuna del virus del papil·loma humà en les nenes de 12 anys.

D'altra banda, el departament de Salut ha recordat que el 2010 estarà operatiu el Registre del Càncer de Catalunya, per millorar el coneixement de la incidència, mortalitat i supervivència de la malaltia, així com per avaluar mesures implementades, tant en prevenció com en atenció oncològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.