Societat

El personal sanitari d'Eivissa i Formentera es manifesta en contra del decret del català

Llengua

El personal sanitari de Formentera s'adherirà aquest dimecres als actes de rebuig al decret d'implantació del català als centres de salut de l'illa. La concentració serà a la porta de l'Hospital de Formentera a les 12.30 hores, mentre que a Eivissa la cita serà a les 12.00 hores de l'Hospital Can Misses.

Segons han explicat des del sindicat Satse, als actes, que tenen com a lema Per una sanitat sense exclusions, sí a la valoració del català com a mèrit, no a la imposició com a requisit, "hi han estat convocats tots els professionals del sistema sanitari balear, amb independència de la seva categoria professional i de la seva afiliació sindical, així com els usuaris en general".

Des del sindicat han manifestat que no entenen "les presses amb què el Govern Balear està actuant per agilitzar els tràmits d'aprovació i publicació del decret", i que recordaran al conseller de Sanitat i Consum, Vicenç Thomas, i al president de l'executiu balear, Francesc Antich, que "tal com està redactat ens sembla inoportú, injust i poc motivador per aconseguir l'objectiu que el número més gran de professionals coneguin la llengua pròpia de Balears".

El sindicat majoritari ha apuntat que "lluny de ser un decret demanat pels professionals i usuaris, respon només a la seva obsessiva política lingüística, els responsables de la qual desconeixen la realitat sanitària i les repercussions que la mesura tindrà sobre el tema sanitari".

El sindicat també ha animat tots els habitants de les Illes a concentrar-se a la porta de l'Hospital, "perquè estem davant d'un conflicte social innecessari que l'únic que vol és desviar l'atenció dels temes realment importants com que encara no s'ha començat la construcció del nou hospital, que les llistes d'espera segueixen augmentant i que els pacients ocupen els passadissos", han resumit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens