Societat

Trànsit preveu que 465.000 vehicles es desplacin des d'avui en la segona fase de l'operació sortida

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que 465.000 vehicles es desplacin per les carreteres catalanes durant la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa, entre les 15.00 hores d'aquest dijous i les 15.00 hores de divendres.

De cara a l'operació tornada, que es produirà entre diumenge 23 a les 15.00 hores i Dilluns de Pasqua a les 24.00 hores, Trànsit espera que circulin uns 795.000 vehicles, dels quals 610.000 accediran a l'entorn metropolità de Barcelona. El director de l'SCT, Josep Pérez Moya, ha alertat que, "en un espai molt curt de temps, es produirà el retorn de molts vehicles", fet que pot provocar greus problemes a la xarxa viària.

Segons ha informat Pérez Moya a la presentació del dispositiu previst per a aquestes dates, esperen "importants problemes de circulació" durant l'operació Setmana Santa, sobretot a causa de les obres del tercer carril de l'autopista AP-7, a l'altura de Tarragona, i a les de la C-17, la C-35, la N-340 i la N-II.

L'SCT ha remarcat que, entre aquest dijous i el dia 24 no es treballarà a les carreteres i que s'implementaran mesures perquè es pugui circular amb fluïdesa. Per exemple, cada 500 metres hi haurà espais ampliats a la AP-7 per poder apartar els vehicles en cas d'accident i tindran preparades grues.

Sis morts en la primera fase
En el primer cap de setmana de Setmana Santa han mort sis persones i dues han quedat ferides greus en els cinc accidents mortals que s'han registrat a les carreteres catalanes.

L'accident més greu es va produir diumenge a Quart (Gironès), on un xoc frontal entre dos vehicles al quilòmetre 714 de la N-II va provocar dos morts i dos ferits de gravetat. El conductor de l'altre vehicle, que va resultar il·lès, va donar positiu en el control d'alcoholèmia, amb una taxa de 0,90 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat i ja ha ingressat a la presó després de comparèixer dilluns davant del jutge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.