Societat

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Aquest maig es dona un nou impuls a la reestructuració de la policia tarragonina amb la incorporació de disset caporals

Els barris de Campclar i Sant Salvador són els que preocupen més l’intendent de la Guàrdia Urbana de Tarragona en matèria de seguretat, fets delictius i incivisme, segons apunta en una entrevista a l’ACN l’intendent Manel Vázquez, màxim responsable del cos des de l’1 de juliol de 2023. Amb la seva incorporació al càrrec va iniciar una reestructuració interna que a partir del 20 de maig agafarà un nou impuls amb la incorporació de disset nous caporals. Vázquez assegura que permetran configurar noves unitats amb l’objectiu de guanyar en “proximitat, qualitat i transparència”. Reconeix, però, que continuaran faltant una mica més d’una vintena d’efectius per poder cobrir amb garanties els dispositius.

En els darrers mesos, els barris de Campclar i de Sant Salvador han saltat als mitjans per diferents fets delictius i relacionats amb l’incivisme. “Estem treballant més a prop amb patrullatges a peu, especialment a la Rambla de Ponent i a les zones comercials; i seguim fent els serveis planificats amb els Mossos, com ara controls d’alcoholèmia a les entrades i sortides del barri, amb cotxes mixtes dels dos cossos en diferents punts”, apunta l’intendent. El projecte més important que està duent a terme Vázquez és la reestructuració interna de la Guàrdia Urbana. En aquesta línia explica: “Hi ha qüestions que s’havien de millorar i que tenen relació directa amb el que la ciutadania vol, que és una policia més propera”. A més, vol impulsar la introducció de les noves tecnologies en el cos. D’entrada hi ha la unitat de drons, que aviat incorporarà un tercer aparell. A més, vol potenciar les càmeres de seguretat a la via pública. I fa unes setmanes es va anunciar la posada en marxa de cara el 2025 d’una nova aplicació entre sis municipis del Camp de Tarragona que permetrà a la ciutadania demanar ajuda en situacions d’emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Guia per celebrar el Corpus, la festa de totes les festes

Barcelona

Interrompuda la circulació de trens entre Flaçà i Figueres

CAMALLERA
energia

Els Fons Nuclears reben un centenar de sol·licituds d’inversions d’alt impacte

Ascó
societat

El port de Tarragona ven l’‘Elbeik’ per 88.000 euros

Tarragona

L’Ajuntament considera “injust” que es demani tancar la platja del Rec del Molí

L’ESCALA

Suspenen de nou la qualitat de l’aigua de la platja del Rec del Molí

L’ESCALA
islàndia

Nova erupció volcànica en Reykjanes, la cinquena en últims mesos

barcelona
Medi ambient

El Port de Barcelona millora el control de la contaminació a l’aigua i l’atmosfera

Barcelona
Societat

Les entitats socials demanen més comunicació a Albiol

Badalona